16:38 18.04.2018

"Київтеплоенерго" прийме на роботу весь персонал "Київенерго" й успадкує його борги

2 хв читати
"Київтеплоенерго" прийме на роботу весь персонал "Київенерго" й успадкує його борги

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" підтвердило плани щодо прийому на роботу всіх працівників ПАТ "Київенерго", також КП успадкує дебіторську та кредиторську заборгованість компанії, повідомив журналістам голова "Київенерго" Олександр Фоменко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

"На сьогодні є офіційне підтвердження від "Київтеплоенерго", що вони приймуть за переведенням увесь без винятку персонал. Зокрема тих, хто перебуває в декреті або на лікарняному", - сказав він.

О.Фоменко додав, що згідно з вимогами закону "Про теплопостачання" услід за передачею теплогенерувального обладнання від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" перейдуть кредиторська і дебіторська заборгованості компанії.

За даними "Київенерго", компанія розпочала минулий опалювальний сезон із дебіторською заборгованістю близько 2,6 млрд грн, а закінчила його з 5,6 млрд грн. На сьогодні населення заборгувало "Київенерго" близько 4 млрд грн, держава (за пільгами та субсидіями) - 903 млн грн, юридичні особи - 726 млн грн.

Кредиторська заборгованість "Київенерго" за газ і його транспортування становить близько 4,7 млрд грн.

За словами О.Фоменка, компанія запропонувала "Київтеплоенерго", окрім прийому комунального майна і персоналу, також викупити власні активи "Київенерго", необхідні під час обслуговування енергетичного комплексу столиці (наприклад, службовий транспорт). "Балансова вартість такого майна, що перебуває в корпоративній власності "Київенерго", - близько 300 млн грн... Ми запропонували "Київтеплоенерго" його викупити, чекаємо на відповідь", - сказав О.Фоменко.

Як повідомлялося, термін дії договору КМДА з ПАТ "Київенерго" на використання ТЕЦ, теплових мереж та інших комунальних енергетичних об'єктів столиці закінчується 27 квітня 2018 року. За рішенням Київради, в подальшому комунальне майно буде передано КП "Київтеплоенерго".

Для забезпечення безперебійної роботи об'єктів у процесі їх передачі "Київтеплоенерго" КМДА пропонує Київраді продовжити договір із ПАТ "Київенерго" в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювального заводу "Енергія" до 30 червня 2018 року (на два місяці), в частині іншого майна (зокрема теплових розподільних мереж) - до 30 квітня (на три дні).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА