16:53 25.04.2018

НБУ в II кв. має намір купувати до $10 млн в день на міжбанку для поповнення валютних резервів

2 хв читати
НБУ в II кв. має намір купувати до $10 млн в день на міжбанку для поповнення валютних резервів

Національний банк України (НБУ) у другому кварталі 2018 року має намір купувати до $10 млн на міжбанківському валютному ринку в день для нарощування міжнародних резервів.

"З метою підвищення прозорості монетарної політики щодо проведення інтервенцій на валютному ринку Національний банк України розпочинає щоквартальне оголошення обсягу інтервенцій з купівлі іноземної валюти для поповнення міжнародних резервів. На другий квартал 2018 року такий обсяг встановлено у розмірі $10 млн на день", - йдеться в повідомленні на веб-сайті НБУ.

При цьому обсяги покупки протягом дня можуть перевищувати оголошений обсяг, проте такі інтервенції проводитимуть для виконання інших завдань, передбачених Стратегією валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 рр., зокрема для згладжування функціонування валютного ринку.

"Як і раніше, Національний банк при проведенні інтервенцій мінімізуватиме власний вплив на процес ціноутворення на валютному ринку. Відповідно, по-перше, оголошений обсяг інтервенцій для поповнення міжнародних резервів буде незначним порівняно із загальним обсягом операцій на міжбанківському ринку, а по-друге , пріоритет надаватиметься тим формам інтервенцій, за якими Нацбанк не пропонує, а приймає запропоновану іншими учасниками валютного ринку ціну. Такими формами інтервенції, де Національний банк виступає "прайс-тейкером", є валютний аукціон та інтервенція за найкращим курсом", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається в повідомленні, такий підхід відповідає оновленій Стратегії валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 рр.

Як зазначає регулятор, встановлення кількісних індикаторів для щоденних інтервенцій є важливим елементом режиму плаваючого обмінного курсу. За цього режиму НБУ не має наміру підтримувати певне значення обмінного курсу, а присутність НБУ на валютному ринку визначається завданнями із накопичення міжнародних резервів, згладжування функціонування валютного ринку і підтримці трансмісії головної процентної ставки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА