12:33 02.05.2018

Гройсман прогнозує в червні початок малої приватизації

2 хв читати
Гройсман прогнозує в червні початок малої приватизації

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє про початок малої приватизації з червня поточного року.

"Я думаю, що до кінця травня ми запустимо цю роботу (з приватизації - ІФ) досить серйозно і системно", - сказав В.Гройсман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас прем'єр спрогнозував, що можлива протидія цьому процесу.

"Не всім це вигідно. Ті, хто "підгортають" ці підприємства, нас блокуватимуть, стримуватимуть, штучно придумуватимуть перешкоди, як зробили з Одеським припортовим заводом. Роздули там якісь борги, потім визнали борги в судах - це окреме для дослідження правоохоронними органами питання - потім завищили ціну продажу, потім завели уряд у безвихідь у цьому питанні", - додав він.

Крім того, В.Гройсман зазначив, що, за його прогнозами, мала приватизація розпочнеться з червня місяця.

Щодо великої приватизації прем'єр заявив, що процеси підготовки також уже відбуваються.

"Центренерго" вже готується через міжнародних радників за новою, досить прозорою процедурою. Будемо сподіватися, що ніхто не блокуватиме", - зазначив він.

Крім того, В.Гройсман наголосив, що уряд шукає варіанти виходу із ситуації з приватизацією Одеського припортового заводу (ОПЗ). "Там є багато юридичних проблем, але, звісно, так (доведемо процес до кінця - ІФ). Ми цим займаємося і шукатимемо вихід із цієї ситуації", - відповів прем'єр

Як повідомлялося, Верховна Рада України 18 січня 2018 року підтримала в другому читанні та в цілому законопроект №7066 "Про приватизацію державного майна" з техніко-юридичними правками. Президент України Петро Порошенко підписав закон про приватизацію 2 березня на Нацраді реформ. Закон про приватизацію набуває чинності з 7 березня.

У зв'язку з набуттям чинності новим законом "Про приватизацію державного і комунального майна" Фонд державного майна переглянув переліки об'єктів на приватизацію в 2018 році, зокрема, виключивши з них контрольні пакети акцій п'яти обленерго, блокувальні пакети акцій трьох обленерго та "Донбасенерго". У нових списках порівняно із затвердженими наприкінці минулого року відсутні також 75,22% акцій "Турбоатому", 51% акцій Запорізького титано-магнієвого комбінату, 50% "Азовмашу", 40% "Світ ласощів".

В оновленому переліку в групі найбільших об'єктів, що підлягають приватизації поточного року, залишилися лише чотири позиції: 99,567% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ), 99,995% "Сумихімпром", 68,009% Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату і 78,29% "Центренерго". За умови схвалення урядом умов продажу виставляння перших трьох на конкурс заплановано на травень, а "Центренерго" - на червень.


Повний текст інтерв'ю В.Гройсмана буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА