17:48 02.05.2018

Порошенко та Мітчелл скоординували кроки щодо протидії будівництву "Північного потоку-2"

2 хв читати
Порошенко та Мітчелл скоординували кроки щодо протидії будівництву "Північного потоку-2"

Президент України Петро Порошенко прийняв помічника державного секретаря США Весса Мітчелла й обговорив із ним ситуацію з безпекою на Донбасі та необхідні першочергові кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні, а також активізацію торгово-економічного співробітництва.

"Сторони скоординували кроки щодо протидії будівництву проекту "Північний потік-2", повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі П.Порошенка та В.Мітчелла в середу в Києві.

Під час зустрічі сторони скоординували підходи до реалізації ініціативи щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, зокрема на не контрольованій владою України ділянці українсько-російського державного кордону.

"Наголошено на відповідальності Росії за повне виконання Мінських домовленостей та відповідно на необхідності продовження санкцій проти РФ до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом", - ідеться в повідомленні.

Президент України закликав американську сторону до активнішої участі в питанні звільнення українських політв'язнів, утримуваних у російських в'язницях, і українських заручників.

"П.Порошенко висловив вдячність американській стороні за тверду й рішучу підтримку в боротьбі з російською агресією. Наголошено на важливості надання Україні військової допомоги та відзначено рішення Вашингтона щодо постачання оборонних озброєнь", - повідомили в прес-службі глави держави.

Президент також поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у реалізації реформ в Україні, зокрема у сфері безпеки та оборони, боротьбі з корупцією.

П.Порошенко та В.Мітчелл обговорили питання розвитку двосторонніх політичних контактів і активізації торгово-економічного співробітництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА