11:52 15.05.2018

Транспортний комітет ВР готовий до компромісу щодо допуску в Україну іноземних судів, щоб "запустити річку" - депутат

2 хв читати
Транспортний комітет ВР готовий до компромісу щодо допуску в Україну іноземних судів, щоб "запустити річку" - депутат

Комітет Верховної Ради України з питань транспорту готовий відмовитися від раніше прописаних у законопроекті "Про внутрішній водний транспорт" позицій щодо допуску на територію країни суден під іноземними прапорами, щоб вийти на компромісне рішення стосовно законопроекту в цілому.

"Процедура бербоут дозволила б сільгоспвиробникам взяти такі судна в чартер. Або заплатити перевізнику, який оперує такими суднами в Україні. Далі вони б подивилися, наскільки це було би цікаво з погляду економіки, проаналізували перспективи. І потім змогли б ухвалити рішення про замовлення будівництва таких плавзасобів і суден на українських підприємствах і заводах. на жаль, цього не буде. Зараз ми готові відмовитися від цієї позиції в новому законопроекті "Про внутрішній водний транспорт", аби тільки "запустити річку". Бо щойно цей процес запуститься, суднобудування і судноремонт усе одно отримають поштовх", - сказав голова підкомітету з питань морського і річкового транспорту Олександр Урбанський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що народні депутати і Міністерство інфраструктури близькі до компромісу щодо річкового збору.

"Одним з основних каменів спотикання, як ви знаєте, було питання річкового збору. Але з обережним оптимізмом можна сказати, що в цьому питанні практично знайдено компроміс", - сказав О.Урбанський, додавши, що річковий збір потрібен для підтримки річок, зокрема, Дніпра, в судноплавному стані.

Як повідомлялося, Верховна Рада наприкінці лютого 2018 роки не ухвалила в першому читанні законопроект "Про внутрішній водний транспорт" №2475а і альтернативний йому законопроект №2475а-3 і відправила їх на доопрацювання.

Раніше неодноразово озвучувалася необхідність ухвалення зазначеного документа. Зокрема, в кінці 2017 року глава представництва Європейського Союзу в Україні Г’юг Мінгареллі підтримав ухвалення законопроекту "Про внутрішній водний транспорт" в Україні, проте звертав увагу на необхідність внесення змін до законодавства відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА