08:45 24.05.2018

Гендиректор "ArcelorMittal Кривий Ріг" погодився збільшити фонд оплати праці з травня на третину і в жовтні повернутися до подальшого підвищення зарплат

4 хв читати
Гендиректор "ArcelorMittal Кривий Ріг" погодився збільшити фонд оплати праці з травня на третину і в жовтні повернутися до подальшого підвищення зарплат

Генеральний директор найбільшого в Україні Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" Парамжіт Калон погодився збільшити фонд оплати праці (ФОП) працівників із 1 травня поточного року на 1,1 млрд грн із затвердженого рівня в розмірі близько 3 млрд грн і за сприятливої обстановки повернутися в жовтні до питання подальшого підвищення зарплати.

Як повідомляється на сайті первинної профспілкової організації профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України (ПО ПМГУ) "ArcelorMittal Кривий Ріг", таких домовленостей досягнуто на засіданні примирної комісії, що відбулося 23 травня для вирішення колективного трудового спору та яке відвідав гендиректор.

"Гендиректор зазначив, що наразі виробнича ситуація на підприємстві є складною. Завод зазнає колосальних збитків. Проте, провівши низку переговорів із профспілкою, П.Калон прийняв рішення про додаткове збільшення фонду оплати праці на 1,1 млрд грн (за поточних 3 млрд). Перегляд зарплат з 1 травня 2018 р. має бути зроблено з акцентом на основні, ключові для підприємства професії", - йдеться в інформації профкому.

У свою чергу П.Калон у поширеному в середу відеозверненні до працівників підприємства констатував, що протягом останніх двох днів вів переговори з профспілковим комітетом щодо підвищення зарплати в 2018 році, хоча адміністрація вже прийняла рішення до цього про підвищення зарплати з 1 травня.

"Але були певні питання з боку профспілки щодо критичних професій, які ми разом із профспілкою переглянули. І ми знайшли рішення, яке є виграшним для обох сторін", - сказав топ-менеджер, наголосивши, що це підвищення зарплати означає збільшення ФОП на 1,1 млрд грн понад затверджений фонд оплати праці.

Керівник підприємства висловив упевненість, що колектив комбінату посилено працюватиме, а ситуація на ринках буде сприятливою, в результаті вирівняється фінансовий стан, навіть з урахуванням такого значного збільшення ФОП. При цьому П.Калон зазначив, що у підприємства буде майбутнє за умов стабільних інвестицій у розвиток виробництва.

"Якщо ми думатимемо лише про підвищення зарплати, не приділяючи уваги інвестиціям у виробництво, тоді одного разу у нас не буде сучасних технологій, передової бази, щоб рухатися далі. Ми маємо збалансувати ситуацію. З урахуванням ухвалених із профспілкою рішень, учора і сьогодні, я вважаю, що ми будемо одним із найкращих роботодавців із зарплати в Україні", - додав топ-менеджер.

Водночас голова компанії висловив жаль щодо інцидентів, які повторюються "від місяця до місяця, по двічі-тричі на рік", - вони не лише руйнують імідж АМКР як стабільного підприємства, а й інвестиційну привабливість України.

П.Калон нагадав, що на "ArcelorMittal Кривий Ріг" діє велика соціальна програма: "Цього року ми маємо намір витратити 391 млн грн на соцпрограми і близько 400 млн грн на інвестиції в охорону праці, що є частиною наших соціальних зобов'язань".

"Як тільки всі наші доменні печі будуть завантажені, всі наші цехи запрацюють, потім ми подивимося на результати виробництва від нинішнього моменту до вересня, і якщо вони будуть хороші, а я вірю в те, що ми доб'ємося успіху, тоді в жовтні ми зможемо знову повернутися до рішення, яке ми прийняли сьогодні. Це створить основу для подальшого перегляду. Тож давайте працювати разом, давайте докладемо зусиль і зробимо ситуацію кращою", - резюмував гендиректор.

Як повідомлялося, на "ArcelorMittal Кривий Ріг" через страйк залізничників, що підтримали акції протесту працівників "Укрзалізниці", не функціонує низка основних цехів, і підприємство могло повністю зупинитися. Станом на 17 травня на підприємстві були задіяні лише 14 тепловозів із 92. З огляду на це був паралізований увесь технологічний ланцюжок, зупинено підрозділи гірничого департаменту, агломераційні цехи, усі доменні печі (окрім шостої), увесь сталеплавильний і прокатний переділи.

20 травня залізничники після чотириденного страйку розпочали роботу, і на підприємстві готуються до поступового відновлення повного металургійного циклу і роботи всіх агрегатів.

Також повідомлялося, що на конференції трудового колективу 27 березня поточного року було затверджено вимоги, зокрема, щодо підвищення заробітної плати до EUR1 тис. з 1 квітня поточного року, забезпечення безпечних умов роботи та недопущення необґрунтованого скорочення робочих місць.

Національна служба посередництва і примирення (НСПП) у Дніпропетровській області 6 квітня 2018 року зареєструвала колективний трудовий спір між адміністрацією та найманими робітниками. Після цього адміністрація та уповноважений представницький орган найманих робітників "ArcelorMittal Кривий Ріг" домовилися про створення примирної комісії, до якої увійшли по 12 представників від кожної сторони. Перше засідання комісії відбулося 10 травня, продовжилося 11, 18 і 23 травня. Наступне засідання призначено на 30 травня.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА