20:31 24.05.2018

ХКБМ ім. Морозова "Укроборонпрому" розробляє БПМ і танк нового покоління

3 хв читати
ХКБМ ім. Морозова "Укроборонпрому" розробляє БПМ і танк нового покоління

ДП "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова" (ХКБМ), що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", веде роботи зі створення бронетехніки нового покоління, яка має надійти на озброєння української армії в 2020-х роках, повідомила в четвер прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, наразі фахівці ХКБМ зосереджені на створенні БМП-У, нової бойової машини піхоти, яка замінить в армії БМП-1 і БМП-2.

"ХКБМ вже розроблено конструкторську документацію, а виготовлення дослідного зразка і початковий комплекс випробувань проходитимуть в 2019 році", - уточнює прес-служба.

Для забезпечення високої маневреності і швидкості на полі бою, новий БМП-У оснастять дизельним двигуном потужністю 735 к.с. і автоматичною трансмісією.

"З огляду на масу нової бойової машини піхоти в 25-27 т, питома потужність БМП-У знаходиться на рівні 27-29 к.с / т. Цей показник значно перевищує питому потужність БМП-1 (21-23 к.с. / т. ), і навіть сучасних основних бойових танків. Окрім того, на БМП-У реалізовано подолання водних перешкод уплав", - відзначають у держконцерні.

Новий БМП-У буде озброєний новим бойовим модулем БМ-8 з 30-мм автоматичною гарматою, автоматичним гранатометом, кулеметом, а також керованими протитанковими ракетами "Бар'єр". Бойова машина створюється за модульним принципом, з можливістю використання базової платформи для цілого сімейства гусеничних машин: планується створення на базі нової БМП-У командирської, командно-штабної, розвідувальної, медичної, ремонтно-евакуаційної та інших машин, наголошується в повідомленні.

Як відзначають в "Укроборонпромі", також нині ХКБМ ім.Морозова веде роботи зі створення перспективного танка нового покоління. "Комплексна робота, яка передбачає проектування абсолютно нової машини, розділена на окремі етапи: ними передбачено створення моторно-трансмісійного відділення (МТО), розробку нових систем озброєння, захисту і системи управління вогнем, а також автоматизацію більшості процесів для скорочення кількості членів екіпажу з трьох людей, до двох", - уточнює прес-служба.

Проект створення нового танка розрахований на кілька років і передбачає поетапне виконання робіт. За даними прес-служби, на даному етапі завершено попередню розробку МТО, проведені розрахунки основних параметрів двигуна танка, ведеться виготовлення дослідних зразків трансмісії танка.

Як відзначають у держконцерні, розрахункова потужність нового танкового двигуна, який буде працювати на різних видах палива та їх сумішах при критичних температурах в різних кліматичних умовах, становить 1500 к.с.

Серед базових характеристик нового двигуна, яким планується подальше оснащення нових зразків важкої гусеничної техніки, компактні розміри, модульність конструкції, а також можливість застосування, як в компоновкою заднього приводу так і у передньоприводному компонуванні, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

ДП "ХКБМ ім.Морозова" - провідний розробник бронетехніки України, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Найближчим часом ХКБМ ім.Морозова планує почати поставки до ЗС України нової версії відомих на світовому ринку БТР-4Е - БТР-4МВ1 з посиленим за стандартами НАТО захистом. Сьогодні Україна веде просування БТР-4Е на регіональний ринок Південно-Східної Азії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Фонді підтримки енергетики України зібрано близько EUR410 млн від 13 країн

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА