08:42 04.06.2018

"Інтерпайп" попереджає контрагентів про спроби інтернет-шахрайства із зазначенням неправильних банківських реквізитів на оплату продукції

2 хв читати
"Інтерпайп" попереджає контрагентів про спроби інтернет-шахрайства із зазначенням неправильних банківських реквізитів на оплату продукції

Міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія (ТКК) "Інтерпайп" поширила попередження контрагентам про спроби інтернет-шахрайства із зазначенням неправильних невірних банківських реквізитів на оплату продукції.

"Один із контрагентів "Інтерпайпу" отримав підроблені фінансові документи з неправильними банківськими реквізитами, для направлення платежів шахраям. Шахраї створили неправдиву адресу електронної пошти відправника рахунку-фактури з доменом, подібним до Interpipe. Ми просимо вас проявляти пильність та приділяти пильну увагу отриманим рахункам", - йдеться в прес-релізі-попередженні ТКК "Інтерпайп".

При цьому уточнюється, що шахраї можуть використовувати кілька схем для переказу їм коштів.

Так, шахраї можуть створити неправдиву адресу електронної пошти відправника з доменом, подібним до Interpipe, але зі зміненими буквами, приміром, використовуючи "L" замість "i", або додаючи додаткову букву в правильний домен.

Компанія наводить варіанти неправдивих адрес: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Крім того, ім'я відправника може бути аналогічним або абсолютно однаковим із даними реального працівникам компанії, у такому разі підозріла адреса електронної пошти може бути в копії листа. Також можуть використовуватися неправильні банківські реквізити Interpipe в справжньому корпоративному шаблоні.

"Зверніть увагу, що Interpipe ніколи не відправляє вам рахунки-фактури зі зміненими банківськими реквізитами без попереднього повідомлення та ніколи не використовує особисті адреси електронної пошти для відправлення фінансових документів. У разі будь-яких сумнівів зверніться до відповідальної особи в Interpipe. Компанія вживає всіх заходів для захисту наших шановних партнерів від шахраїв", - резюмується в повідомленні.

Раніше про подібні випадки шахрайства заявляла, зокрема, група Evraz.

"Інтерпайп" входить до десятки найбільших у світі виробників безшовних труб, є третім за величиною виробником цільнокатаних залізничних коліс у світі. У 2017 році компанія реалізувала 767 тис. тонн трубної та колісної продукції.

У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ) ", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ) ", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" та електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Ltd. є український бізнесмен Віктор Пінчук та члени його сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА