10:35 06.06.2018

Новий полігон ТПВ біля Краматорська відкриється в липні - Зубко

2 хв читати
Новий полігон ТПВ біля Краматорська відкриється в липні - Зубко

Новий полігон твердих побутових відходів (ТПВ) біля Краматорська відкриють у липні, повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"До кінця липня ми побачимо біля Краматорська новий полігон потужністю 250 тис. тонн на рік", - заявив Г.Зубко на конференції "Нова політика управління відходами - шлях до циклічної економіки" у вівторок у Києві.

Він нагадав, що сміття може бути використано для виробництва енергії, тому сучасні полігони створюють додатковий ресурс для місцевої громади.

За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів, Національна стратегія поводження з відходами до 2030 року передбачає поступове скорочення кількості сміттєвих полігонів до 300 - за 5470 наявних на сьогодні. До того ж уряд планує здійснити оцінку наявних полігонів із подальшим переобладнанням їх частини відповідно до сучасних норм і закриттям інших. За необхідності також передбачено будівництво нових майданчиків для захоронення сміття.

Як повідомлялося раніше, будівництво другої черги полігону біля Краматорська почалося в серпні 2017 року і планувалося завершити до кінця 2017 року. За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, полігон обслуговуватиме весь північ Донецької області і має ліквідувати всі стихійні звалища. За його даними, обласний екологічний фонд виділив на цей проект 94 млн грн.

Друга черга полігону становить обою комплекс з трьох "екранів" (оснащених відповідним чином і вимощених непроникною плівкою котлованів), відстійника для збору фільтрату, об'їзної дороги і огорожі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА