17:30 07.06.2018

ДП "Завод ім. Малишева" розпочне серійне виробництво корпусів для БТР-4Е та БТР-3Е у рамках дозавантаження виробничих потужностей

2 хв читати
ДП "Завод ім. Малишева" розпочне серійне виробництво корпусів для БТР-4Е та БТР-3Е у рамках дозавантаження виробничих потужностей

ДП "Завод ім. Малишева" (Харків), одне з провідних підприємств бронетанкового кластера держконцерну "Укроборонпром", розпочало підготовку до організації серійного виробництва корпусів для легкої бронетехніки - перспективних БТР-4Е і БТР-3Е, повідомляє прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, заходи з організації нового напряму виробництва на провідному бронетанковому заводі України забезпечуються у рамках програми з дозавантаження виробничих потужностей підприємства. На сьогодні ДП "Завод ім. Малишева" вже укладено коопераційні угоди про співпрацю з ДП "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова" (ХКБМ) і ДП "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ), що входять до бронетанкового кластера держконцерну.

"На даний момент фахівці заводу вже приступили до підготовчих робіт з виготовлення першого експериментального корпусу для БТР-4Е. Після успішного виготовлення виробу та проходження тестових випробувань ДП "Завод ім. В.О.Малишева" отримає дозвіл (кваліфікацію) на виробництво. За результатами проходження всіх цих етапів узгодження ми матимемо змогу приступити до серійного випуску корпусів", - наводить прес-служба слова комерційного директора підприємства Дмитра Колеснікова.

ДП "Завод ім. Малишева" - відомий у світі український виробник бронетехніки. Із січня 2011 року за рішенням уряду України входить до складу "Укроборонпрому".

Як повідомлялося, в умовах нових викликів обороноздатності держави "Укроборонпром" у 2015 році оприлюднив плани щодо збільшення завантаження потужностей з виробництва бронетехніки нового покоління. Насамперед йдеться про новий БТР-4 та його модифікації, нову БМ "Дозор" та ОБТ "Оплот".

Найближчим часом ХКБМ ім. Морозова планує розпочати постачання ЗСУ нової версії відомих на світовому ринку БТР-4Е - БТР-4МВ1 із посиленим за стандартами НАТО захистом.

На сьогодні Україна готує розширення ВТС із країнами Південно-Східної Азії та просуває на регіональний ринок озброєнь перспективну легку бронетехніку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА