12:52 08.08.2018

Перший експериментальний корпус БТР-4 уже складають на заводі ім. Малишева

2 хв читати
Перший експериментальний корпус БТР-4 уже складають на заводі ім. Малишева

На ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) збирають перший експериментальний корпус бронетранспортера БТР-4, який у разі успішного проходження тестів надійде в серійне виробництво, повідомляє президент України Петро Порошенко.

"Наразі триває складання та зварка нижньої частини корпусу військової машини. Загалом зварювальники, слюсарі та інструментальники заводу мають з’єднати понад 1700 деталей, з них понад 400 – броньовані. В разі успішного проходження тестових випробувань завод отримає дозвіл на виробництво і зможе розпочати серійний випуск корпусів бронетранспортерів", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Пізніше в середу в прес-службі державного концерну "Укроборонпром" повідомили, що роботи із збірки та зварювання цього корпусу фахівці заводу мають виконати протягом найближчого місяця.

"Після завершення зварювання корпусу військові представники перевірять усі передбачені кресленнями розміри, потім виріб пройде гідровипробування на якість зварних з'єднань, а також перевірку міцності броні шляхом обстрілу", - повідомили в прес-службі держконцерну.

В інформації зазначається, що "Завод ім. Малишева" розпочав освоєння виробництва корпусів БТР-4 у зв’язку зі збільшенням замовлення на цей бронетранспортер, а раніше для серійного випуску БТР-4 корпуси виготовляв лише ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод" (ЛКМЗ, Харківська обл.).

Глава держави також повідомив, що крім виробництва корпусу БТР-4 ДП "Завод ім. Малишева", який входить до державного концерну "Укроборонпром", уже готується до зварювання експериментального корпусу БТР-3.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА