20:10 16.08.2019

"Укроборонпром" заявляє, що ЛКМЗ "поширює недостовірну інформацію про фінську броню для БТР-4

2 хв читати
"Укроборонпром" заявляє, що ЛКМЗ "поширює недостовірну інформацію про фінську броню для БТР-4

Державний концерн "Укроборонпром" заявляє, що ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод" (ЛКМЗ) вводить в оману суспільство й верховного головнокомандувача Збройних сил України в питанні якості та вартості фінської броні для БТР-4, тоді як сам ЛКМЗ не здатний виробляти необхідну кількість корпусів бронемашин.

"Інформація, поширена цим підприємством, про те, що використання фінської бронесталі, з якої виготовляють бронетехніку країн НАТО, начебто призводить до підвищення ціни на 1 млн грн за один корпус, не відповідає дійсності і є виявом несумлінної конкуренції", - зазначено в заяві, розміщеній на сайті "Укроборонпрому" в п'ятницю.

Держконцерн наводить на сайті калькуляцію вартості корпусів для БТР-4, які виробляє ЛКМЗ, порівняно з вартістю корпусу, виготовленого з імпортної сталі на ДП ХКБМ ім. Морозова.

"Насправді економія тільки на одному корпусі, який виготовляється з фінської бронесталі, становить майже 0,4 млн грн. Отже, при серійному виробництві БТР-4 ідеться про мільйони зекономлених бюджетних гривень", - заявляють в "Укроборонпромі".

Водночас у дежконцерні зазначають, що через позицію 85-го військового представництва Міноборони наразі заблоковано використання імпортної броні, а, отже - і виробництво БТР-4, тому що "реальні потужності ЛКМЗ - 1,5 корпусу на місяць".

На думку "Укроборонпрому", в процесі замовлення і виготовлення БТР-4 "відбувається змова військової прийомки №85 Міноборони та приватного виробника, де військове відомство готове переплачувати бюджетні кошти, аби забезпечити кооперацію із визначеним приватним виробником".

"Наголошуємо, що тільки цього року ЛКЗМ підвищило ціни на виготовлення корпусу в 1,5 разу. Це відчутно збільшує вартість одного БТР-4, виготовленого підприємствами концерну для потреб ЗСУ", - зазначено в заяві Держконцерну.

В "Укроборонпромі" відкидають заяви ЛКМЗ про те, що фінська броня MiiluxProtection 500 призначена для сейфів і не підходить для бронетехніки, оскільки військові відомства 40 країн світу, зокрема й НАТО, використовують бронемашини з цією сталлю, а Міноборони України активно експлуатує машини "Козак" та "Варта", виготовлені саме з цієї броні.

"Свідоме нагнітання негативу проти сталі фінського виробника має ознаки недобросовісної конкуренції", - заявили в "Укроборонпромі".

У держконцерні також наголошують, що ЛКМЗ не спроможний виробляти необхідну кількість корпусів, що "підтверджено офіційним повідомленням 85-го військового представництва Міноборони на адресу концерну".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА