10:59 08.06.2018

ГПУ затримала власників "Агромарс" за підозрою в організації пташиного могильника

3 хв читати
ГПУ затримала власників "Агромарс" за підозрою в організації пташиного могильника

Генеральна прокуратура України 6 червня 2018 року здійснила 14 санкціонованих судом обшуків у приміщеннях одного з найбільших аграрних холдингів у Київській області у зв'язку з порушенням правил екологічної безпеки та санітарних норм.

Згідно з повідомленням на сайті ГПУ, також було здійснено обшуки в контролюючих організаціях, за місцем проживання задіяних у злочинній діяльності осіб, а також проведено огляд пташиних могильників і здійснено забір ґрунту та води для проведення експертиз.

Як повідомляється на сайті проекту "Стоп корупції", де розміщено відео та фото оперативних дій, після обшуку приміщення, що належить ТОВ "Агромарс" (ТМ "Гаврилівські курчата"), слідчі Нацполіції ухвалили рішення затримати власників холдингу Марину та Євгена Сигалів та виконавчого директора Марченка. Зараз вони чекають на обрання запобіжного заходу в ізоляторі тимчасового тримання.

У повідомленні ГПУ уточнюється, що під час обшуку в приміщенні за адресою с. Гаврилівка, вул. Шевченка, 3 вилучено статутні документи, проектну та дозвільну документацію, документи первинного бухгалтерського обліку, в яких зафіксовано факти утворення, збирання, перевезення, зберігання, оброблення, перероблення, знешкодження, утилізації та видалення побічних продуктів тваринного походження, а також особисті справи, накази про призначення та посадові інструкції М.Сігал та О.Марченка.

За твердженням ГПУ, внаслідок систематичного порушення норм законодавства про охорону природного середовища посадовими особами агрохолдингу завдано шкоди на суму понад 200 млн грн.

"З метою заощадження коштів на утилізацію власники "курячого" бізнесу організували утилізацію відходів шляхом їх захоронення на земельних ділянках, а також створення стихійних звалищ, так званих могильників", - зазначає ГПУ.

Крім того, за її даними, зафіксовано факти системного наднормативного викиду забруднювальних речовин в атмосферне повітря, використання водних ресурсів на виробництві без відповідного дозволу.

Затриманим повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ст. 236 (порушення правил екологічної безпеки), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр). Їх затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Найближчим часом їм буде обрано запобіжний захід.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) виявила велике звалище тушок загиблої птиці, що утворилося поблизу філії "Гаврилівський птахівницький комплекс" ТОВ "Комплекс "Агромарс" (Київська обл.).

На відповідне звернення директор філії пояснив, що побічні продукти тваринного походження перебувають на цьому майданчику тимчасово через зупинення власного цеху з утилізації, що вийшов із ладу і не працює протягом двох тижнів. При цьому продукти тваринного походження не відправляли на утилізацію на Сквирську філію ДП "Укрветсанзавод" через тимчасову заборгованість птахокомплексу перед цим підприємством.

"Комплекс "Агромарс" - другий за обсягами виробництва виробник м'яса птиці в Україні, вертикально інтегрований холдинг із замкнутим циклом виробництва, що дає змогу контролювати всі етапи бізнесу від вирощування зернових культур, виробництва комбікормів, вирощування племінної та бройлерної птиці, до переробки м'яса та його реалізації через власну франчайзингову мережу.

Головне виробництво розташоване в Гаврилівці (Вишгородський район Київської обл.).

Структура ТОВ "Комплекс Агромарс" також включає Броварську і Кагарлицьку філії, Бориспільський експериментальний комбікормовий завод, Київський комбікормовий завод, Кагарлицький елеватор та "Курганський бройлер".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА