11:05 14.06.2018

НБУ має намір дозволити аутсорсинг ідентифікації та верифікації фізосіб при відкритті рахунків у банку

2 хв читати
НБУ має намір дозволити аутсорсинг ідентифікації та верифікації фізосіб при відкритті рахунків у банку

Національний банк України (НБУ) має намір дозволити здійснення ідентифікації та верифікації фізичних осіб при відкритті рахунків у банку через третіх осіб, повідомляється на веб-сайті регулятора.

Відповідна можливість міститься в проекті постанови "Про затвердження змін до інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах".

Документ, зокрема, передбачає надання банкам права на підставі договору доручення, який є абонентом-ідентифікатором, при відкритті рахунку використовувати інформацію про ідентифікаційні дані клієнтів - фізичних осіб, отриману за допомогою Єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID НБУ в порядку, визначеному нормативно-правовими актами центробанку з питань фінансового моніторингу та функціонування системи BankID.

Банки також зможуть доручати юридичним особам-резидентам, фізичним особам-підприємцям-резидентам і фізичним особам-резидентам (агентам) на договірній основі здійснювати ідентифікацію та верифікацію клієнтів банку - фізичних осіб у порядку, визначеному нормативно-правовим актом НБУ з питань фінансового моніторингу.

Крім того, проект передбачає надання банкам права зараховувати на поточні рахунки фізичних осіб кошти від погашення успадкованих ощадних (депозитних) сертифікатів і відсотків за ними; скасовує норму про подання фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, під час відкриття поточного рахунку в банку копії документа, що підтверджує взяття фізичної особи, котра провадить незалежну професійну діяльність, на облік в органі Пенсійного фонду України.

Документ оприлюднено для громадського обговорення на веб-сайті НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА