18:25 20.06.2018

НБУ встановив "дзеркальний" ліміт для довгої та короткої валютної позиції на рівні 5%

1 хв читати
НБУ встановив "дзеркальний" ліміт для довгої та короткої валютної позиції на рівні 5%

Національний банк України вирішив вирівняти позиції банків і встановити "дзеркальне" значення лімітів, як для довгої, так і для короткої відкритої валютної позиції на рівні 5%, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

Відповідну ініціативу затверджено рішенням правління НБУ №347-рш від 19 червня 2018 року "Про внесення змін до рішення правління Нацбанку №184-рш від 29 березня 2018 року", яка набуде чинності з 1 липня 2018 року.

Отже, ліміт загальної довгої відкритої валютної позиції банку підвищується до 5% з 3%, ліміт загальної короткої відкритої валютної позиції знижується до 5% з 8%.

Нацбанк зазначає, що ухвалене у травні поточного року рішення щодо коригування значень лімітів не лише не справило негативного впливу на стан валютного ринку, а й сприяло його стабілізації.

"Після зміни лімітів на тлі збільшення обсягів операцій на міжбанківському валютному ринку середньоденний обсяг продажу валюти банками у травні збільшився до $10 млн з $7,6 млн у квітні. Відповідно банки почали відігравати активнішу роль у згладжування коливань обмінного курсу гривні за рахунок своєї позиції, і це сприяло зниженню волатильності курсу гривні", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА