20:19 20.06.2018

SkyUp вивчає можливість використання літаків сімейства Ан для внутрішніх рейсів

2 хв читати
SkyUp вивчає можливість використання літаків сімейства Ан для внутрішніх рейсів

Авіакомпанія SkyUp вивчає можливість залучення літаків українського виробництва для проведення внутрішніх перевезень, повідомив співзасновник компанії Юрій Альба на прес-брифінгу у вівторок.

"Ми провели перший раунд переговорів під егідою міністра інфраструктури паном Омеляном. Ми зустрічалися з головним конструктором "Антонова" щодо можливості експлуатації наших вітчизняних літаків на внутрішніх рейсах. Наразі ми проводимо активне листування з конструкторським бюро, збираємо дані, щоб проаналізувати технічні й економічні характеристики вітчизняних літаків. Також ми хочемо проаналізувати матеріальну базу та навчальні центри, які готують пілотів для експлуатації (літаків - ІФ) "Антонова". Найближчим часом ми зможемо зрозуміти, наскільки плідною буде співпраця з вітчизняним виробником", - повідомив Ю.Альба.

За його словами, наразі перевізник володіє двома літаками Boeing, які компанія отримала в лізинг. У майбутньому SkyUp планує збільшити флот на 10 повітряних суден.

"Щодо угоди з Boeing - питання фінансування ми вирішуватимемо спільно з корпорацією. Для старту ми залучаємо фінансування від наших партнерів із туризму. Коли ми забезпечимо перший гарантований платіж, буде здійснено спільну поїздку з представниками корпорації у провідні банки США, які забезпечать видачу нам гранту для отримання кредитування Світовим банком", - пояснив Ю.Альба.

За його даними, першу частину передоплати вже здійснено, подальші платежі відбуватимуться щорічно відповідно до графіка.

"Передоплата - $4 млн. Вона передбачала контракти на постачання п'яти літаків у 2023 році та п'яти літаків - у 2024 році. Також до цієї передоплати ввійшло підписання контракту з лізингу поточних літаків, які перейшли від "Малазійських авіаліній" і які зараз виконують приватні рейси для туроператора", - сказав співзасновник SkyUp.

Він додав, що фінансуванням новоствореного авіаперевізника займаються іноземні партнери компанії.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року. Засновником SkyUp стало ТОВ "ACS-Україна" Тетяни Альби та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp! Компанія розпочала чартерні перевезення з кінця травня-2018.

За словами Ю.Альби, в липні компанія планує відкрити продаж на внутрішні рейси в Одесу з Києва та з Харкова, а також на міжнародні рейси з Києва до Барселони, Ларнаки та Батумі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА