20:24 26.06.2018

США вимагають від союзників припинити імпорт нафти з Ірану до 4 листопада

2 хв читати
США вимагають від союзників припинити імпорт нафти з Ірану до 4 листопада

США вимагають від держав-союзників скоротити імпорт нафти з Ірану до нуля до 4 листопада 2018 року відповідно до положень американських санкцій, відновлених у травні, заявив у вівторок представник Держдепартаменту США на брифінгу.

Його заяви без зазначення імені наводять Bloomberg, CNBC, AP та інші видання.

Ціни на нафту WTI посилили підйом після цього повідомлення. Серпневий контракт подорожчав на 1,9%, до $69,34 за барель.

За словами представника Держдепартаменту, Вашингтон хоче уникнути видачі дозволів на обхід санкцій або продовження чинних угод. Якщо ж компанії не згорнуть закупівлі або поставки нафти з Ірану до початку листопада, їм загрожують суворі санкції США.

Як зазначає CNBC, США можуть звернутися з проханням збільшити видобуток і до Росії, незважаючи на вкрай складні стосунки. Наступного тижня глава Міненерго РФ Олександр Новак планує зустрітися зі своїм колегою з США Вільямом Перрі на газовій конференції в рамках саміту АТЕС. За даними CNBC, на цій зустрічі може обговорюватися і питання про збільшення поставок нафти з РФ на світовий ринок.

Як пише японська газета Nikkei, уряд Японії вже отримав запит США припинити закупівлі іранської нафти. Постачання з Ірану становлять близько 5,5% всього нафтового імпорту Японії, Іран займає шосте місце в списку її постачальників після Росії на 5-му.

Основні обсяги нафти надходять у Японію з Саудівської Аравії (40%), яка, за даними Bloomberg, має намір у липні збільшити експорт до рекорду, і ОАЕ (24%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА