15:52 27.06.2018

Послугу перенесення номера MNP можуть запустити в Україні з травня 2019 р.

2 хв читати
Послугу перенесення номера MNP можуть запустити в Україні з травня 2019 р.

 Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), оприлюднила орієнтовний план заходів щодо впровадження послуги перенесення абонентських номерів (MNP), що передбачає її запуск з 1 травня 2019 року, якому передуватимуть три місяці дослідної експлуатації.

Як зазначається в повідомленні регулятора на його сайті в середу, цей план було схвалено на червневій нараді за участю асоціації операторів зв'язку "Телас", операторів мобільного зв'язку та держпідприємства "Український державний центр радіочастот" (УДЦР), яке є адміністратором централізованої бази даних перенесених номерів.

Згідно з планом, до кінця вересня НКРЗІ має внести зміни щодо MNP до чинного порядку взаєморозрахунків між операторами телекомунікацій.

Через менше ніж через місяць мають бути визначені тарифи УДЦР і підписані договори між ним і операторами зв'язку на надання послуг MNP.

Передбачається, що до середині грудня оператори закуплять все необхідне обладнання і програмне забезпечення і підготують свої мережі, щоб вже з початку лютого запустити MNP у дослідну експлуатацію.

У документі наголошується, що оператор lifecell, третій за величиною на ринку мобільного зв'язку в Україні, пропонує скоротити термін дослідної експлуатації з трьох місяців до одного.

"Проведення наступної наради з обговорення стану виконання заходів орієнтовного плану заплановано орієнтовно на 5-6 липня 2018 року", - йдеться в інформації НКРЗІ.

Як повідомлялося, НКРЗІ ще в 2014 році в рамках своїх повноважень визначила УДЦР адміністратором бази даних перенесених абонентських номерів, однак процес відбору постачальника обладнання та програмного забезпечення MNP затягнувся через судові розгляди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА