16:52 27.06.2018

Нацрада заявила про саботаж переходу на цифрове телебачення

1 хв читати
Нацрада заявила про саботаж переходу на цифрове телебачення

Перехід України на цифрове телебачення затягується через саботаж з боку кількох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, заявила більшість членів цього регулятора в Києві в середу після зриву чергового засідання через неявку на нього Ольги Герасим'юк і Олега Черниша.

"Вони виконують завдання певної медіа-групи, метою якої є збереження аналогового телебачення", - прокоментував ситуацію член Нацради Валентин Коваль.

"Що довше ми не збиратимемося і не підтверджуватимемо план відключення аналогового телебачення, то довше воно існуватиме", - пояснив він.

Члени регулятора повідомили, що розраховують на засіданні наступного вівторка розглянути заяву О.Герасим'юк про звільнення.

Як повідомлялося, О.Герасим'юк цього тижня попросила звільнити її з посади заступника голови Нацради, мотивуючи це рішення тим, що діяльність регулятора політизована, а ухвалення колегіальних рішень стало неможливим.

О.Черниш, згідно з повідомленнями Нацради, тривалий час перебував на лікарняному.

До складу Нацради входять семеро членів, а його засідання є правочинним за участі як мінімум шести членів.

Кабінет Міністрів в середині червня цього року в черговий раз продовжив терміни використання аналогового телевізійного мовлення - до 31 серпня 2018 року - для всіх областей, крім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення - 31 липень 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА