13:10 03.07.2018

Єгипет заявляє про плани "Нібулону" інвестувати в цю країну $2 млрд

2 хв читати
Єгипет заявляє про плани "Нібулону" інвестувати в цю країну $2 млрд

 Компанія "Нібулон" (Миколаїв), один із найбільших зернотрейдерів України, планує інвестувати $2 млрд у будівництво зерносховищ і флоту для транспортування зерна Нілом, повідомило Міністерство постачання і внутрішньої торгівлі Єгипту за підсумками розгляду міністром Алі аль-Мосельхі результатів візиту єгипетської делегації до Миколаєва 22-26 травня цього року.

Згідно з релізом на сайті міністерства, цей проект передбачається реалізувати в чотири етапи, перший з яких запланований на 2018-2019 роки.

Передбачається, що буде побудовано зерносховища (річка/море) поблизу двох середземноморських портів - Александрії та Дум'яті, де вже відібрано відповідні земельні ділянки, а також 20 барж водотоннажністю 2 тис. тонн для перевезення зерна Нілом.

У повідомленні наголошується, що українська делегація має прибути до Єгипту в липні, щоб розпочати створення єгипетської дочірньої компанії.

Під час візиту в Україну "Нібулон" ознайомив єгипетську делегацію зі своїм досвідом створення комплексної інфраструктури для перевезення зерна Дніпром і Південним Бугом, яка передбачає будівництво зерносховищ і флоту барж і буксирів.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати коментар "Нібулону" про цей проект.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році. Є одним із найбільших операторів на зерновому ринку країни. Має елеваторні потужності загальною місткістю близько 2 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал у Миколаєві потужністю 5 млн тонн. Компанія має 11 річкових терміналів на Дніпрі та Південному Бузі, флот, що налічує 67 одиниць, і Миколаївський суднобудівний завод.

"Нібулон" обробляє 83 тис. га. Компанія експортує сільгосппродукцію до більше ніж 60 країн світу. Щорічний обсяг експорту перевищує 4,5 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА