16:33 03.07.2018

Омелян вважає за необхідне позбавити ліцензії туроператора Oasis Travel

2 хв читати
Омелян вважає за необхідне позбавити ліцензії туроператора Oasis Travel

Позбавити ліцензії туристичного оператора Oasis Travel, клієнти якого кілька діб не могли повернутися після відпочинку в Україну, пропонує міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Усі ці питання (про санкції стосовно туроператора Oasis - ІФ) розглядатимуться завтра (в середу - ІФ) на нараді під головуванням Степана Кубіва (перший віце-прем'єр - ІФ). Міністерство економічного розвитку і торгівлі відповідає за туристичну галузь, Міністерство інфраструктури тут - добрий радник. Зі свого боку я звернувся з рекомендацією позбавити туроператора ліцензії та звернутися до правоохоронних органів", - сказав В.Омелян, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу у вівторок.

У свою чергу генеральний директор Bravo Airways Ігор Логвіненко заявив, що авіакомпанія має намір позиватися до туроператора Oasis.

"Ми відпрацьовуємо свою юридичну частину, подаватимемо до суду на замовника... Усі останні рейси були здійснені за рахунок авіакомпанії: ми перевезли близько 1,5 тис. людей", - повідомив він.

Як пояснив І.Логвіненко, починаючи з 27 червня авіакомпанія не мала підписаних додаткових угод з туроператором про здійснення авіаперевезень.

"На кожен рейс компанія підписує із замовником додаткові угоди, які регламентують виконання конкретного рейсу. У нас вони були підписані до 27 червня. Тобто зобов'язань авіакомпанії перед пасажирами немає. Перед замовником ми виконали всі зобов'язання, а те, що замовник не виконав перед пасажирами, - питання відносин між пасажирами та туроператором", - пояснив гендиректор.

Виконавчий директор компанії JoinUp! Дмитро Сєроухов заявив, що туроператор став заручником ситуації, внаслідок чого його клієнти також постраждали через конфлікт між авіакомпанією "Браво" і туроператором Oasis Travel.

"Ми не є замовником рейсів авіакомпанії "Браво" до Тунісу. Ми виявилися такими ж заручниками ситуації, як і інші турагентства, які продавали тури, маючи частину місць на цих рейсах", - резюмував Д.Сєроухов.

Як повідомлялося з посиланням на В.Омеляна, всі громадяни України, які "застрягли" в Тунісі, Албанії, Грузії та інших країнах через конфлікт між туроператором Oasis і авіакомпанією "Браво", сьогодні повернулися в Україну.

Раніше українська авіакомпанія "Браво" повідомила, що проблема з доставкою пасажирів і скасуванням рейсів виникла через заборгованість, що сформувалася у туроператора Oasis у розмірі 25 млн грн.

Водночас Oasis назвав цю інформацію недостовірною і поклав відповідальність за зрив польотів на авіакомпанію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА