16:45 03.07.2018

Львівська обладміністрація за рік заощадила на вивезенні ТПВ зі Львова 100 млн грн

2 хв читати
Львівська обладміністрація за рік заощадила на вивезенні ТПВ зі Львова 100 млн грн

Львівська облдержадміністрація з липня 2017 року по липень 2018 року заощадила на вивезенні відходів зі Львова 100 млн грн, повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

"За цей період зі Львова вивезли 226 тонн твердих побутових відходів (ТПВ), з яких 85 тис. тонн - на полігони у Львівській області, а 141 тис. тонн - на полігони за межами Львівської області", - розповів Н.Романчук на прес-конференції у вівторок.

За його словами, економії вдалося досягти завдяки посиленому контролю за вивезенням відходів і оптимізації маршрутів їх перевезення.

"Заощаджені кошти передали у вигляді субвенцій місцевій владі територій, які приймають ТПВ зі Львова", - повідомив директор департаменту.

Він зазначив, що загалом Львівська міськрада перерахувала ОДА 300 млн грн за зазначений період, і 200 млн грн виплачено компаніям, які здійснюють вивезення відходів зі Львова.

За його даними, за ці 100 млн грн реалізовано понад 170 заходів, зокрема ремонт житла, вулиць, дворів, закупівлю спеціальної техніки на полігони, контейнерів для побутових відходів тощо.

Н.Романчук зазначив, що 50 млн грн залучили з резервного державного фонду - на ці кошти виконали облаштування та реконструкцію 4 полігонів, закупили 8 одиниць спецтехніки для полігонів і 3 лінії для сортування відходів.

Як повідомлялося, 1 липня 2017 року Львівська ОДА взяла на себе контроль за вивезенням ТПВ зі Львова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА