19:00 05.07.2018

Міжнародні резерви України в червні скоротилися на 1,1% – НБУ

2 хв читати
Міжнародні резерви України в червні скоротилися на 1,1% – НБУ

 Міжнародні резерви України в червні 2018 року скоротилися на 1,1% і станом на 1 липня становили $17,978 млрд.

Відповідні попередні дані розміщено на сайті Національного банку України (НБУ).

За даними центробанку, скорочення золотовалютних резервів зумовлене здійсненням платежів за держборгом. Зокрема $562,4 млн було спрямовано на обслуговування і погашення держборгу в інвалюті, з яких $552,5 млн – за номінованими в інвалюті облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП). Ще $162 млн (в еквіваленті) уряд та НБУ перерахували Міжнародного валютного фонду.

Основним джерелом поповнення резервів стали надходження від розміщення номінованих в інвалюті ОВДП, в сумі $539,4 млн.

НБУ також зазначає, що купівля валюти на міжбанківському ринку перестала бути головним джерелом поповнення резервів.

"Враховуючи деяке погіршення зовнішньої цінової кон'юнктури для товарів українського експорту та спад інтересу міжнародних інвесторів до ринків, можливості центробанку викуповувати надлишкову пропозицію валюти без тиску на обмінний курс були обмежені", – повідомив НБУ.

У повідомленні також зазначено, що Національний банк у червні навіть відновив продаж валюти на міжбанку, це відбулося вперше з січня, для згладжування надмірних коливань обмінного курсу.

Загалом центробанк придбав минулого місяця $90 млн і продав $66 млн. Всі операції проводилися у формі інтервенцій щодо вибору найкращої ціни.

Крім цього, на обсяг резервів вплинула переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) на суму $38,2 млн.

Загалом станом на 1 липня 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,2 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України з поточних операцій уряду і Національного банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА