20:37 06.07.2018

Запровадження нової редакції Кодексу ГТС із 1 серпня посилить крадіжку газу

2 хв читати
Запровадження нової редакції Кодексу ГТС із 1 серпня посилить крадіжку газу

Введення в дію з 1 серпня у новій редакції Кодексу газотранспортної системи (ГТС) посилить крадіжку газу, вважає голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Ми наполягаємо на тому, що нову версію Кодексу ГТС слід змінювати. Не можна вводити нову версію кодексу, яка ще більше легітимізує відбори, або, якщо говорити простіше, – крадіжки газу з системи", - сказав А.Коболєв в ефірі "5 каналу" в п'ятницю.

Він зазначив, що неприпустимою є ситуація, за якої обл- і міськгази фактично не відповідатимуть за розподілені обсяги газу.

"Якщо будь-якійкомпанії – облгазу, або будь-якому іншому постачальнику, передається великий обсяг газу, який по-суті належить державі через НАК "Нафтогаз України", і вони отримують право ним розпоряджатися – вони мають бути відповідальними. У разі, якщо цей газ кудись зникне, або за нього хтось не розрахується, або його незаконно відберуть – це має бути їхня відповідальність. Не може бути такого, щоб комусь довіряли актив на мільярди доларів, і він жодним чином не відповідав за це", - сказав А.Коболєв.

Як повідомлялося, у "Нафтогазі" вважають дискримінаційною норму нової редакції Кодексу ГТС, згідно з якою спожиті теплокомуненерго (ТКЕ) та іншими "вразливими" категоріями споживачів обсяги газу безумовно "лягають" на постачальників зі спеціальними зобов'язаннями (PSO-постачальників, наприклад на "Нафтогаз").

У компанії нагадують про те, що обл- і міськгази відмовляються передавати оператору ГТС базу споживачів, зокрема "вразливих", маніпулюючи їхньою кількістю. За оцінками "Нафтогазу", близько 10% фізичних осіб, яким відпускається газ на пільгових умовах, насправді не існує.

У НАК також впевнені, що проблему неплатежів ТКЕ необхідно вирішувати інакше, ніж це прописаного в новій редакції Кодексу ГТС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА