10:51 10.07.2018

Рахункова палата здійснить аудит премій "Нафтогазу"

2 хв читати
Рахункова палата здійснить аудит премій "Нафтогазу"

Рахункова палата України в другому півріччі 2018 року здійснить аудит премії в $46,3 млн, яку призначила наглядова рада НАК "Нафтогаз України" співробітникам компанії за їхній внесок у перемогу в судовому спорі з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

"Поділився планами щодо аудитів по дорогах та захмарних преміях "Нафтогазу", - написав голова Рахункової палати Валерій Пацкан на своїй сторінці у Facebook, анонсуючи своє інтерв'ю "Українському радіо".

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом" штрафу в розмірі $4,6 млрд. За підсумками рішень двох арбітражних спорів на постачання і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК "Нафтогаз України" $2,56 млрд.

Наприкінці травня наглядова рада "Нафтогазу України" вирішила преміювати 41 працівника компанії на загальну суму $46,3 млн, або 1% суми штрафу, за внесок у перемогу за підсумками спору з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. З цієї суми буде виплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $9 млн.

За інформацією прес-служби "Нафтогазу", було виплачено першу частину премій на суму $20,7 млн (541 млн грн), що відповідає 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Інші премії виплачуватимуть протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу ($2,6 млрд).

Таке рішення наглядової ради "Нафтогазу" викликало велику критику з боку опозиційних фракцій, які вимагали його скасування. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман просив наглядову раду НАК переглянути це рішення, назвавши його "перегином", проте, за наявною інформацією, отримав відмову.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив ЗМІ, що прокуратура у рамках відкритої кримінальної справи також перевірить законність присудження такої премії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА