16:39 10.07.2018

Зволікання з визнанням рішення Стокгольмського арбітражу щодо боргів ОПЗ перед Ostchem порушує Нью-Йоркську конвенцію

2 хв читати
Зволікання з визнанням рішення Стокгольмського арбітражу щодо боргів ОПЗ перед Ostchem порушує Нью-Йоркську конвенцію

Зволікання українськими судами з визнанням рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення понад $300 млн з ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) на користь Ostchem порушує Нью-Йоркську конвенцію та інші міжнародні домовленості України, заявляють у Group DF.

"Україна є учасницею Нью-Йоркської конвенції. Це означає, що наша держава дала згоду визнавати і виконувати на своїй території рішення іноземних арбітражних судів... Рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма про стягнення з ОПЗ боргу в розмірі понад $300 млн на користь Ostchem є остаточним і оскарженню вже не підлягає. Ще 13 березня 2018 року Верховний суд Швеції відхилив апеляцію ОПЗ у цій справі. Те, що відбувається з нашою справою, не витримує ніякої критики", – цитує прес-служба директора з комплаєнс Group DF Ігоря Гольченка.

У Group DF наголошують: визнання та виконання рішення Стокгольмського арбітражу через український суд є формальною процедурою, оскільки рішення по суті вже ухвалено і оскарженим бути не може.

"Як тільки Group DF отримає текст офіційного рішення Верховного суду України (про направлення справи щодо визнання рішення Стокгольмського арбітражу на новий розгляд до суду нижчої інстанції – ІФ), компанія прийматиме рішення щодо своїх подальших юридичних кроків: чи продовжувати апелювати в українських судах або одразу звертатися в міжнародні суди", – резюмують у прес-службі.

У Group DF також нагадують, що рішення Стокгольмського арбітражу передбачає нарахування пені – отже, зволікання з виплатою зазначеного боргу збільшує заборгованість ОПЗ перед Ostchem.

Як повідомлялося, напередодні Верховний Суд України скасував рішення суду м. Южне (Одеська обл.), за яким Ostchem Holding Limited мала право на примусове стягнення на території України з ОПЗ 5,2 млрд грн основного непогашеного боргу і 1,57 млрд грн нарахованої пені за рішенням Стокгольмського арбітражу, і направив справу на новий розгляд до суду нижчої інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА