17:33 10.07.2018

Нардеп від БПП розповіла в Берліні європейським партнерам про ризики реалізації проекту "Північний потік-2"

2 хв читати
Нардеп від БПП розповіла в Берліні європейським партнерам про ризики реалізації проекту "Північний потік-2"

У Берліні в рамках щорічного засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ 9 липня відбувся окремий захід, присвячений питанню проекту "Північний потік-2" та можливих наслідків його реалізації в контексті безпеки. Серед учасників – народні депутати України.

Як зазначила нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Ольга Бєлькова, основні побоювання в контексті реалізації проекту "Північний потік-2" стосуються не тільки можливого значного зменшення надходжень від транзиту природного газу територією України (що щорічно становитиме близько $2-3 млрд), але й питань безпеки. На її переконання, це питання зачіпає не тільки Україну, а й країни Європи.

"У разі завершення будівництва газопровід "Північний потік-2" разом з його попередником "Північним потоком-1" забезпечуватимуть транспортування 80% всього газу з Росії в Європу, тому цілком очевидно, що цей транспортний коридор набуває особливого стратегічного значення для Російської Федерації і, можливо, потребує особливих заходів "захисту" з боку цієї держави, застосування яких ми вже мали можливість спостерігати на сході України і в окупованому Криму. Тому це викликає занепокоєння певних країн Балтійського регіону щодо потенційних наслідків такого важливого геополітичного кроку", - наводить позицію О.Белькової прес-служба БПП.

На її думку, проект, який його прихильники намагаються подати як суто економічний, насправді є політичним проектом, який підтримують політики-лобісти в Європі.

О.Белькова також вважає, що будівництво "Північного потоку-2" посилить стратегічне панування РФ в Європі, давши змогу і надалі проводити політику "розділяй і володарюй" за допомогою використання газового питання.

Зважаючи на ситуацію, нардеп закликала європейських партнерів активно долучатися до обговорення питання будівництва "Північного потоку-2" на різних рівнях, зокрема в Європейському парламенті, серед іншого у вивченні питання відповідності проекту вимогам Третього енергетичного пакета і принципам забезпечення енергетичної та національної безпеки країн ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА