17:03 16.07.2018

Великі виробники напоїв в Україні працюють у штатному режимі

3 хв читати
Великі виробники напоїв в Україні працюють у штатному режимі

Робота з виробництва напоїв в Україні станом на понеділок відбувається в штатному режимі, проте ризик зупинення підприємств через ситуацією навколо "Дніпроазота" є, повідомили опитані агентством "Інтерфакс-Україна" великі гравці ринку.

Як зазначила в коментарі керівник відділу з корпоративних комунікацій "PepsiCo Україна" Аліна Матковська, всі виробництва компанії працюють у плановому режимі, задовольняючи потреби ринку в продукції.

"Ми уважно стежимо за розвитком подій навколо постачання дезінфікуючих речовин, які використовують у харчовій галузі та які критично важливі для забезпечення технологічних процесів. Нині наші виробництва повністю забезпечені необхідними дезінфікуючими речовинами для безперебійної роботи", - сказала вона.

У компанії "Кока-Кола Беверіджиз Україна" спростували поширену деякими ЗМІ інформацію про можливе зупинення її заводу.

"Днями в ЗМІ було поширено недостовірну інформацію про можливе зупинення заводу компанії "Кока-Кола Беверіджиз Україна" з огляду на ситуацію навколо підприємства "Дніпроазот", яке є нашим постачальником. Зазначаємо: завод працює у звичайному режимі, ми вжили всіх необхідних заходів для забезпечення його безперервного виробництва на майбутнє", - пояснили в компанії.

У прес-службі Carlsberg Ukraine зазначили, що у зв'язку із зупиненням "Дніпроазотом" виробництва рідкого хлору та соляної кислоти компанія, як і інші виробники напоїв та харчових продуктів, в Україні зіткнулася з проблемою дефіциту соляної кислоти, що використовується в процесі водопідготовки.

"У результаті оперативно вжитих керівництвом Carlsberg Ukraine заходів щодо забезпечення постачання соляної кислоти та її замінників на сьогодні ймовірність виникнення збоїв у роботі заводів уже оцінюється як невисока. Сподіваємося, що проблему буде розв'язано в найкоротші терміни, щоб уникнути зупинення роботи багатьох підприємств у високий сезон, що може призвести до значних збитків для компаній і недоотримання бюджетних коштів від податків", - зазначили в пивоварній компанії.

За інформацією джерела в компанії "Сан ІнБев Україна", її заводи нині надалі працюють.

"Наразі компанія працює. Усіх можливих заходів для недопущення критичної ситуації вживають. Але ризик зупинення підприємства є, і досить високий", - повідомило джерело.

Як повідомлялося, в середині червня АТ "Дніпроазот" - виробник рідкого хлору, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив, що припиняє постачання та зупиняє виробництво цієї речовини. У зв'язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води. На деяких підприємствах галузі залишків хлору залишалося від тижня до 20 днів.

У "Київводоканалі" раніше попередили, що через припинення постачань знезаражувача можуть виникнути проблеми з питною водою, однак потім повідомили, що Київ удосталь забезпечений хлором, а в Україні розглядають варіанти заміни цього розчину.

Європейська бізнес асоціація пізніше висловила занепокоєння щодо зупинення "Дніпроазота", через що виробництво напоїв на кількох великих заводах може припинитися.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді 13 липня запевнив, що Україна буде забезпечена рідким хлором для знезараження питної води, незважаючи на зупинення заводу "Дніпроазот".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА