20:52 18.07.2018

"Метінвест" достроково погасив частину боргу за передекспортним фінансуванням на $96 млн

3 хв читати
"Метінвест" достроково погасив частину боргу за передекспортним фінансуванням на $96 млн

Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія гірничо-металургійної групи "Метінвест", знизила заборгованість за лінією передекспортного фінансування на $96 млн - з $624 млн до $528 млн, здійснивши дострокове погашення частини цього року, повідомляє компанія в прес-релізі в середу.

При цьому наголошується, що це демонструє прихильність групи подальшому зниженню боргового навантаження після успішного завершення транзакції з рефінансування, яка відбулася у квітні 2018 року й на сьогодні є найбільшою в історії українського корпоративного сектора.

В її рамках "Метінвест" рефінансував заборгованість на загальну суму $2,271 млрд за допомогою випуску двох траншів нових облігацій на загальну суму $1,592 млрд і викладення в новій редакції договору лінії передекспортного фінансування на суму $765 млн.

Також було забезпечено додаткову ліквідність на суму $205 млн, яку група спрямувала на дострокове погашення частини лінії передекспортного фінансування, виплати за якою передбачалися протягом першого року після укладення угоди.

"На тлі стабільних грошових потоків, які генерує група, "Метінвест" добровільно погасив іще одну частину лінії передекспортного фінансування, після чого загальна сума заборгованості за цією лінією становить $528 млн", - резюмується в прес-релізі.

Як повідомляв "Метінвест" 24 квітня 2018 року, група завершила рефінансування боргових зобов'язань на загальну суму $2,271 млрд. У рамках боргової компанії випущено нові єврооблігації на загальну суму $1,592 млрд і досягнуто згоди з кредиторами про зміну умов лінії передекспортного фінансування.

"Метінвест" 19 березня 2018 року оголосив про намір випустити нові єврооблігації, а також розпочав одночасно тендер з викупу наявних єврооблігацій із терміном погашення у 2021 році та процедуру отримання згоди для зміни умов зазначених цінних паперів. У результаті близько 90% власників облігацій узяли участь у тендері та 97% власників облігацій проголосували за позачергове рішення.

4 квітня "Метінвест" встановив ціну розміщення нових євробондів на загальну суму $1,35 млрд: для паперів із погашенням у квітні 2023 року на $825 млн і купонною ставкою 7,75% річних - 99,014% номіналу, для паперів із погашенням у квітні 2026 року на $525 млн і з процентною ставкою 8,5% річних - 98,583% номіналу.

"Метінвест" також повідомив про досягнуту згоду з кредиторами, які надали передекспортне фінансування про перегляд умов кредитів, зокрема їх продовження. При цьому деякі кредитори погодилися перевести кредитні лінії в нові єврооблігації. В результаті підсумкова сума емісії євробондів сягнула $1,592,2 млрд: 5-річних паперів - $944,5 млн, 8-річних - $647,7 млн.

Договір лінії передекспортного фінансування було викладено в новій редакції, умови якої, зокрема, передбачають продовження терміну погашення лінії до жовтня 2022 року. Після обов'язкового часткового погашення кредитної лінії та переходу деяких кредиторів у єврооблігації загальна сума лінії передекспортного фінансування сягнула $765 млн.

"Метінвест" уточнював, що за підсумками тендера на викуп єврооблігацій в обігу залишилися єврооблігації-2021 на $117 млн 23,71 тис. З огляду на отриману раніше згоду на зміну умов їх обігу з 23 квітня купонну ставку за цінними паперами знижено до 7,5% з 10,875% річних.

Спільними менеджерами угоди стали Deutsche Bank, ING Bank (обидва - лондонські відділення), Natixis (Франція), а також UniCredit Bank (Німеччина).

"Метінвест" є вертикально-інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Консолідований чистий прибуток Metinvest B.V. за підсумками 2017 року зріс у 5,2 разу - до $617 млн грн з $118 млн у 2016 році.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА