13:02 23.07.2018

Порошенко ветував закон про обмеження внутрішнього споживання необробленого лісоматеріалу

3 хв читати
Порошенко ветував закон про обмеження внутрішнього споживання необробленого лісоматеріалу

Президент України Петро Порошенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про обмеження внутрішнього споживання необробленого лісоматеріалу 25 млн куб. м на рік і тимчасову заборону експорту дров.

Як повідомляється на сайті українського парламенту, відповідний законопроект (№5495) 23 липня 2018 року повернуто з пропозиціями президента.

Водночас самі пропозиції президента до проекту закону на сайті ВР наразі відсутні.

Як повідомлялося, 3 липня за законопроект (№5495) про внесення змін до деяких законів України, що стосуються збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необробленого лісоматеріалу у другому читанні та в цілому проголосували 234 народних депутати.

Згідно із врахованими правками до другого читання документа, суттєво посилено адміністративну та кримінальну відповідальність за незаконну вирубку лісу і його подальший експорт поза митним контролем (контрабанду).

До Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, вноситься норма, згідно з якою незаконна рубка і перевезення, зберігання незаконно вирубаних дерев тягнуть за собою накладення на громадян штрафу від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один неоподатковуваний мінімум - 17 грн), а на посадових осіб - від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у чинному на сьогодні законодавстві - від 5 до 10 і від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно).

У разі повторного правопорушення протягом року розмір штрафу становить для громадян від 30 до 60 неоподатковуваних мінімумів, для посадових осіб - від 300 до 600.

Крім цього, згідно зі змінами до Кримінального кодексу України, переміщення через митний кордон України поза митним контролем або приховування від митного контролю необробленого лісоматеріалу або пиломатеріалів цінних або рідкісних порід карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Ті ж дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або службовою особою з використанням його службового становища, карається позбавленням волі на строк від п'яти до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Якщо ці дії вчинені організованою групою осіб або в особливо великих розмірах, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 12 років із забороною займатися певною діяльністю протягом трьох років і з конфіскацією майна.

До законопроекту до другого читання внесено норму про тимчасову заборону (терміном на восьми років з дня набуття чинності законом) вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту паливної деревини (товарна позиція УКТЗЕД 4401).

Однак під час ухвалення законопроекту до зали парламенту було внесено виправлення: для того, щоб під заборону експорту потрапила саме паливна деревина (а не пелети або паливні гранули, які вже є продуктом переробки), код УКТЗЕД деталізовано з 4 знаків до 10 (4401 10 0000).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА