18:11 26.07.2018

У СЦКК повідомляють про обстріл шламонакопичувача Торецького фенолзаводу, ймовірні пошкодження можуть призвести до екологічної катастрофи

2 хв читати
У СЦКК повідомляють про обстріл шламонакопичувача Торецького фенолзаводу, ймовірні пошкодження можуть призвести до екологічної катастрофи

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) повідомляє про обстріл з боку бойовиків шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу (Донецька обл.).

"Представники української сторони СЦКК 25 липня 2018 року виявили розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача. Фахівці наразі не можуть оцінити пошкодження об'єкта", - зазначено в повідомленні СЦКК на сторінці операції об'єднаних сил у соцмережі Faceboоk у четвер.

Українська сторона СЦКК не виключає, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші, що "може призвести до потрапляння отруйної рідини в ґрунтові води і в подальшому в річку Кривий Торець" і спричинити масштабну екологічну катастрофу на території Донецької області.

У СЦКК нагадують, що обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню в районі проведення аварійно-відновлювальних робіт зі зміцнення шламонакопичувача в період з 10 липня до 1 серпня 2018 для гарантування безпечної роботи патрулів СММ ОБСЄ і всіх залучених фахівців.

"Однак перспектива екологічної та гуманітарної катастрофи в регіоні, очевидно, не дуже хвилює ватажків збройних формувань РФ та їхнє кремлівське керівництво", - зазначено в повідомленні української сторони СЦКК.

Як повідомлялося, 19 липня українська сторона СЦКК повідомила, що для завершення аварійно-відбудовних робіт на пошкодженій дамбі одного з шламонакопичувачів Торецького фенольного заводу (Донецька обл.) потрібен ще як мінімум місяць, тоді як до закінчення гарантій перемир'я з боку бойовиків залишилося менше 10.

Торецький фенольний завод займається централізованою переробкою продуктів коксохімічного виробництва: фенольної, нафталінової та піридинової сировини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА