12:45 27.07.2018

Яресько вважає за неможливе знайти компенсатори для запровадження податку на виведений капітал

2 хв читати
Яресько вважає за неможливе знайти компенсатори для запровадження податку на виведений капітал

Екс-міністр фінансів Наталія Яресько виступає проти заміни податку на прибуток податком на виведений капітал (ПнВК), відзначаючи відсутність можливих компенсаторів покриття бюджетних втрат.

"Я ніколи не була прихильником цього податку, і завжди боролася проти нього. Упевнена, він створить дірку в бюджеті, і тоді доведеться вирішувати, у кого забрати ці кошти. Але звідки їх сьогодні забирати? З освіти? З військового бюджету або культури? Ми вже настільки зменшили витрати, що витрачати менше, мені здається, вже не можна", - сказала вона в інтерв'ю виданню "Новое время".

Н.Яресько також зазначила, що вважає ПнВК менш справедливим порівняно з податком на прибуток.

"Крім того, цей податок сплачується з коштів, які виходять з підприємства. Якщо вони реінвестовані, то виплат не передбачається. При цьому в країні велика частина підприємств - приватні та далеко не прозорі. Не завжди прагнення приватного підприємства вкласти кошти назад у бізнес продиктовані необхідністю, а не бажанням власника ухилитися від доходів", - зазначила вона.

Екс-міністр фінансів також наголосила, що за податку на прибуток кожен підприємець сам обирає, вкладати у бізнес гроші знову чи ні. "Але всі сплачують податки і беруть участь в економічному розвитку держави", - наголосила вона.

Коментуючи естонський досвід заміни податку на прибуток ПнВК, Н.Яресько зазначила, що в Естонії податок на прибуток від юридичних осіб не був великою частиною бюджету. "Вони не розраховували на нього під час планування бюджету. А ми дуже розраховуємо", - сказала екс-міністр.

Як повідомлялося, 5 липня президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про податок на виведений капітал (№8557). При цьому проект закону містить вимогу визначити компенсатори для покриття бюджетних втрат внаслідок заміни податку на прибуток ПнВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА