11:12 02.08.2018

Tesla отримала рекордний збиток у II кв., але Маск очікує швидкого виходу на прибутковий рівень

2 хв читати
Tesla отримала рекордний збиток у II кв., але Маск очікує швидкого виходу на прибутковий рівень

Американський виробник електромобілів і сонячних панелей Tesla Inc. знову завершив квартал із рекордним збитком, але його виручка перевищила прогнози, а засновник і глава компанії Ілон Маск заявив, що очікує переходу до прибутку незабаром.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий збиток у квітні-червні збільшився до $718 млн, або $4,22 у розрахунку на акцію порівняно з $336 млн, або $2,04 на акцію, за аналогічний період роком раніше. Скоригований збиток (без урахування разових доходів і витрат) становив $520 млн, або $3,07 на акцію, проти $220 млн, або $1,33 на акцію, роком раніше.

При цьому виручка збільшилася на 44,4%, з $2,77 млрд до $4 млрд.

Аналітики, опитані FactSet, у середньому прогнозували скоригований збиток на рівні $2,88 на акцію при виручці у $2,77 млрд.

Під час телефонної конференції І.Маск підтвердив, що Tesla планує вийти на прибутковий рівень у другому півріччі та зафіксувати додатний грошовий потік. Він також запевнив акціонерів, що виробництво Model 3 відбувається згідно з планом, що попит на цей седан залишається високим і що Tesla не доведеться залучати капітал на ринку в найближчому майбутньому.

І.Маск говорив украй стримано і вибачився перед двома аналітикама, запитання яких він грубо перервав під час травневої телеконференції. CEO також відповів на низку запитань журналістів.

Грошовий потік з урахуванням капіталовкладень у II кварталі знову був від’ємним - $740 млн, однак показник значно поліпшився з I кварталу (мінус $1,06 млрд) і був більш позитивний, ніж розраховували аналітики ($900 млн).

У листі акціонерам за підсумками II кварталу Tesla повідомила, що планує збільшити випуск Model 3 до 6 тис. машин на тиждень на кінець серпня. У III кварталі з конвеєра зійдуть від 50 тис. до 55 тис. седанів Model 3. Також було підтверджено прогноз виробництва Model S і Model X - 100 тис. у 2018 році.

Компанія скоротила очікуваний у 2018 році розмір капвитрат - до $2,5 млрд з $3 млрд, оголошених у травні. У 2017 році капіталовкладення становили $3,4 млрд.

Котирування акцій Tesla на електронних торгах підскочили на 9,3%. Капіталізація компанії за останні 12 місяців скоротилася на 13,3%, до близько $50 млрд. Американський фондовий індекс Standard & Poor's 500 за цей період підвищився на 13,6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА