14:01 06.08.2018

Закупівлі санітарних "Богдан-2251" за ДОЗ у 2017 році дали змогу підвищити укомплектованість ЗСУ санітарно-евакуаційною технікою більше ніж на 20%

2 хв читати
Закупівлі санітарних "Богдан-2251" за ДОЗ у 2017 році дали змогу підвищити укомплектованість ЗСУ санітарно-евакуаційною технікою більше ніж на 20%

Закупівлі за держоборонзамовленням (ДОЗ) санітарних "Богдан-2251" для ЗСУ у 2017 році дали змогу підвищити укомплектованість армії санітарно-евакуаційною технікою більше ніж на 20%, повідомляє прес-служба корпорації "Богдан" у понеділок із посиланням на дані офіційного представника Міністерства оборони.

Згідно з наведеними на сайті корпорації в понеділок даними головного військово-медичного управління (ГВМУ) Міноборони, закупівля 100 од. санітарних "Богдан-2251" за ДОЗ у 2017 році забезпечила збільшення укомплектованості санітарних рот і підрозділів ЗСУ санітарно-евакуаційною технікою з 55% до 76%.

Як зазначають у військовому відомстві, доукомплектацію медслужби ЗСУ санітарно-евакуаційною автотехнікою планується продовжити в 2018 році.

На першому етапі бойових дій на сході України, уточнюють в МОУ, поставки санітарно-евакуаційної техніки до армії забезпечувалися переважно приватними підприємствами під час здійснення мобілізаційних хвиль, а також у рамках зарубіжної гуманітарної допомоги.

У 2015-2016 роках до Збройних сил було поставлено медичну техніку типу "Саксон", БММ-4С, BURTEK, що значно підвищило потужності та відсоток укомплектованості медслужби ЗСУ, наголошується в повідомленні.

Санітарні "Богдан-2251" підвищеної прохідності на шасі GreatWall Wingle 5 створені з урахуванням сучасних вимог і передового досвіду надання долікарської допомоги військовослужбовцям. Кожен автомобіль дає змогу транспортувати до восьми поранених. Розробником і виробником "Богдан-2251", який покликаний замінити в українській армії морально та технічно застарілі УАЗ-3962 російського виробництва, виступає "дочка" АТ "АК "Богдан Моторс" - "АСЗ №2"(Черкаси).

Згідно з раніше озвученими корпорацією даними, Міністерство оборони замовило у корпорації "Богдан" 100 санітарних автомобілів. У квітні 2017 року військовим було передано першу партію техніки.

На початку року низка ЗМІ, зокрема американська The New York Times, озвучили інформацію про виявлені у частині поставлених до армії санітарних "Богдан-2251" технічні несправності.

Згідно з висновками спеціально створеної виробником комісії, причиною несправності став вихід із ладу паливної системи автомобіля через використання неякісного палива, а також порушення військовими умов експлуатації або регламенту сервісного обслуговування. Водночас корпорація "Богдан" спільно із замовником ухвалила рішення про підготовку заходів із модернізації санітарного "Богдан-2251" для потреб медслужби ЗСУ. У липні корпорація "Богдан" повідомила про завершення у співпраці з військовими медиками доробки санітарних автомобілів за замовленням Міністерства оборони і готується постачання партії оновлених "Богдан-2251" до зони проведення Операції об'єднаних сил (ООС).

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей із виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.

У нових умовах корпорація "Богдан" також просуває на ринок спеціальну, зокрема санітарну, автотехніку для військових замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА