19:25 08.08.2018

"Метінвест" придбав майже 25% акцій "Донецьксталь" - метзавод" на НКТ у кіпрської Fintest Trading, що вийшла зі складу акціонерів

5 хв читати

Компанія Fintest Trading Co Limited (Кіпр), у власності якої перебували 100% акцій ПрАТ "Донецьксталь" - металургійний завод" (Донецьк, НКТ), продала по 24,989999% своїх акцій трьом компаніям - Metinvest BV (Нідерланди) , Altana Ltd, Misandyco Holdings Ltd (обидві - Кіпр) і віргінській Treimur Investments Ltd., а також ще неназваній компанії, і вийшла зі складу акціонерів підприємства.
Як повідомляється в інформації підприємства в системі розкриття інформації НКЦПФР, інформацію про зміну складу акціонерів станом на 1 серпня поточного року отримано 7 серпня 2018 року.
При цьому уточнюється, що частка Fintest Trading Co Limited в підприємстві знизилася до нуля в результаті продажу акцій третім особам на вторинному ринку.
Також наголошується, що емітент не має інформації "про осіб, які входять до ланок володіння корпоративними правами юридичної особи і через яких особа розпоряджається акціями".
У групі "Метінвест" не відповіли на запит агентства "Інтерфакс-Україна" з приводу придбання акцій ПрАТ "Донецксіталь" - метзавод".
Раніше повідомлялося, що гірничо-металургійна група "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського опосередковано увійшла до складу акціонерів ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" (Донецька обл.), що є найбільшим виробником коксівного вугілля в Україні.
Згідно з даними в системі розкриття інформації НКЦПФР, з другого кварталу 2017 року 57,29% акцій "Покровське" переведено з ПрАТ "Донецьксталь" - металургійний завод" на ТОВ "Індастріал коал холдинг"(ICH, Київ). При цьому 24,99% ICH на сьогодні належить Metinvest BV (Нідерланди).
Решта 75,01% акцій ICH розподілені між кіпріскімі Altana Limited (24,99%), Misandyco Holdings LTD (24,99%), Mastino Тrading LTD (0,04%) і віргінською Treimur Investments Limited (24,99%).
Altana, Мisandaiko і Мastinto також підконтрольний ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ, Дніпропетровська обл.) "Метінвест" провадить роботу з Антимонопольним комітетом України (АМКУ), щоб отримати статус офіційного бенефіціара ДКХЗ. При цьому "Метінвест" вже отримав низку дозволів антимонопольних органів інших країн на придбання цього підприємства.
Також повідомлялося, що гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков у червні в інтерв'ю Bloomberg повідомив, що група зацікавлена в налагодженні партнерства з іншими компаніями або придбання нових активів для заміщення своїх підприємств, розташованих на тимчасово непідконтрольній Україні території, управління якими акціонери втратили з 15 березня 2017 року. "Ми шукаємо якесь партнерство, СП або злиття і поглинання. Ми також шукаємо деякі вугільні активи, бажано на місцях в Україні", - сказав гендиректор.
Начальник департаменту групи "Донецьксталь" із роботи з інвесторами Олег Кожушок підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" придбання частки акцій групою "Метінвест" в ПАТ "Шахтоуправління "Покровське".
Крім того, співрозмовник агентства додав, що також придбано частка в одній з найбільших вуглезбагачувальних фабрик в Україні - "Свято-Варваринській", що входила до групм "Донецьксталь".
"Метінвест" і низка компаній придбали частки в "Шахтоуправління "Покровське" і збагачувальній фабриці "Свято-Варваринська" - це відповідає дійсності. Але от щодо частки в ПрАТ "Донецьксталь" - метзавод" не можу нічого сказати - був у відпустці", - констатував О.Кожушок.
Раніше повідомлялося, що наглядова рада ПАТ "Донецьксталь" - метзавод" призначила гендиректором - головою правління компанії Ільдара Салєєва, звільнивши від цих обов'язків Сергія Зінченка, кадрові рішення розглянуті наглядовою радою 31 липня поточного року. При цьому уточнювалося, що І.Салєєва обрано гендиректором підприємства з 2 серпня 2018 року терміном до 2 квітня 2020 року включно, до цього обіймав посади директора зі стратегії/директора дивізіону підземної розробки, директора департаменту закупівель із операційної діяльності.
Також повідомлялося, що С.Зінченка звільнений з посади гендиректора через корпоративну необхідність, без уточнення подробиць. Перебував на посаді гендиректора з 21 червня 2016 року.
"Метінвест" - вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами "Метінвесту" є "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.
Шахтоуправління "Покровське" (раніше - "Красноармійська-Західна №1") до останнього часу входило до промислово-фінансової групи "Донецьксталь", основним власником якої є Віктор Нусенкіс. "Покровське" - найбільший в Україні виробник вугілля, що використовується для виробництва коксу.
Свято-Варваринська фабрика є однією з найбільших вуглезбагачувальних фабрик в Україні, введена в експлуатацію в 2009 році.
Свято-Варваринська фабрика є однією з найбільших вуглезбагачувальних фабрик в Україні, введена в експлуатацію в 2009 році. Виробнича потужність - близько 7,9 млн тонн на рік, можливість збагачення п'яти різних класів вугілля.
Вугілля, збагачуване на Свято-Варваринської фабриці, є високоякісним коксівним вугіллям, що можна застосовувати у виробництві коксу з рівнем гарячої міцності коксу 60% і більше. Використання такого коксу надало можливість знизити його витрати на 15%.
Однією з переваг збагачувальної фабрики є сприятливе географічне розташування - в безпосередній близькості з проммайданчиком шахти "Покровська". Транспортування рядового вугілля зі скіпового ствола №2 ПАТ "ШУ "Покровське" виконується канатно-стрічковим конвеєром протяжністю 5,2 км (які не мають аналогів в Європі).
"Донецьксталь" -метзавод" на НКТ у I півріччі отримав 4 млрд 13,352 млн грн чистого прибутку без уточнення порівняльних даних за аналогічний період 2017 року, чистий дохід заводу за цей період - 7 млрд 80,216 млн грн. Непогашений збиток до кінця першого півріччя поточного року становив 21 млрд 152,400 млн грн.
ПрАТ "Донецьксталь" - метзавод" у 2017 році збільшило чистий збиток у 3,6 рази порівняно з 2016 роком - до 8 млрд 185,422 млн грн з 2 млрд 280,025 млн грн.
"Донецьксталь" - метзавод" створено на виробничих потужностях Донецького металургійного заводу (ВАТ" ДМЗ). Спеціалізується на виробництві металургійної продукції і торгівлі коксом.
За даними Нацдепозитарію України на перший квартал 2018 року, у власності компанії Fintest Trading Co Limited (Кіпр) перебували 100% акцій ПрАТ.
До групи "Донецьксталь", окрім зазначеного підприємства, входять також АТ "Донецький металургійний завод", АТ "Ясинівський коксохімічний завод", АТ "Макіївкокс", АТ "Шахтоуправління Покровське" (раніше - "Красноармійська-Західна №1").
Статутний капітал ПрАТ - 77,988 млн грн, номінал акції - 0,01 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА