09:55 14.08.2018

На батьківщині Маркса продано 100 тис. сувенірних євро номіналом 0 євро

1 хв читати

Банкноти номіналом нуль євро, випущені до 200-річчя Карла Маркса в його рідному місті Трірі, мають несподівано високий попит.

Наразі продано вже понад 100 тис. примірників сувенірних євро з портретом німецького філософа, соціолога й економіста, повідомляє агентство dpa.

"Купюри, які можна придбати за три євро, мають підвищений попит. Ніхто не очікував, що вони будуть так популярні", - заявив керуючий Trier Tourismus und Marketing, що займається розповсюдженням сувенірної продукції в Трірі, Ганс-Альберт Беккер.

Банкноти розійшлися вже понад 40 країнами. Особливо охоче їх купують в Азії: лише до Китаю було відправлено близько 25-30 тис. штук. Зокрема, їх замовляють фірми як подарунки співробітникам.

Мінімальний обсяг замовлення становить п'ять банкнот. Вартість пересилання замовлення вагою не більше ніж 50 грам становить два євро, зазначає Deutsche Welle. Фіолетові банкноти номіналом нуль євро і розміром трохи більше за 20-єврову купюру дуже схожі на справжні гроші, видрукувані на захищеному від підробок папері з водяними знаками, голограмами, мідними смугами й індивідуальними серійними номерами з 10 знаків.

Карл Маркс, який народився у Трірі 5 травня 1818 року, вважається найбільш відомим уродженцем цього міста, і 200-річчя філософа, котрий став одним із засновників комуністичної ідеології, відзначають тут із великим розмахом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА