14:20 17.08.2018

Мінінфраструктури запропонувало країнам антиросійської коаліції відреагувати на затримки РФ торгових суден в Азовському морі

3 хв читати
Мінінфраструктури запропонувало країнам антиросійської коаліції відреагувати на затримки РФ торгових суден в Азовському морі

 Міністерство інфраструктури України звернулося до країн, що входять до антиросійської коаліції, з пропозицією відреагувати на затримки Росією торгових суден в Азовському морі, повідомив міністр Володимир Омелян на брифінгу в Києві в п'ятницю.

За його словами, через те, що російська сторона самовільно зупиняє транспортні судна в акваторії Азовського моря та Керченської протоки, внаслідок простою вантажовласники зазнають втрат на десятки тисяч доларів.

"Відповідно вартість продукції зростає і для кінцевих споживачів. А значить, збитки і США, і країн ЄС, та інших країн. З відповідними пропозиціями ми звернулися також до наших партнерів з коаліції проти Росії з тим, щоб вони теж вжили заходів реагування зі своєю боку", - зазначив міністр.

За словами В.Омеляна, міністерство вже підготувало проект рішення з комплексних обмежень сполучення з Росією.

"Ми бачимо, що Росія почала нову атаку на Україну шляхом штучного обмеження суднозаходів в Азовське море... З огляду на всі ці фактори, Мінінфраструктури розробило низку пропозицій для схвалення Кабміном і РНБО. Це пропозиція не лише Мінінфраструктури, а й багатьох інших держорганів виконавчої влади", - зазначив він.

В.Омелян наголосив, що повідомлення про затребуваність пасажирських перевезень Україна - Росія є маніпуляцією.

За його даними, після припинення авіасполучення з Росією пасажиропотік з країною-агресором скоротився в рази. "Те саме ми можемо очікувати і в ситуації з іншими видами транспорту", - зазначив він.

Міністр висловив сумнів в озвучуваній кількості українців, що виїжджають на заробітки до Росії.

"Якщо ви хочете працювати за кордоном - будь ласка. Є країни Європейського Союзу, де ви отримаєте більше грошей, у комфортних умовах, у безпеці та з гарантіями захисту своїх прав. Росія таких гарантій не дає. Будь-якого українця (в Росії - ІФ) можуть арештувати під надуманим приводом, затримати і, нарешті, навіть убити", - зазначив він.

Крім того, щодо прибутковості поїздів, які використовує "Укрзалізниця" для сполучення з Росією, міністр наголосив, що вони приноситимуть такий самий дохід і на внутрішніх маршрутах, а також на маршрутах до країн ЄС.

За словами міністра, подані ним пропозиції щодо обмеження сполучення з Росією Кабмін та інші зацікавлені відомства можуть розглянути вже найближчим часом.

В.Омелян не став уточнювати, обмеження на які види транспорту входять до запропонованого ним пакету контрзаходів, проте зазначив, що до нього входить пропозиція обмежити можливість суднозаходів російських судів на внутрішні води України.

Як повідомлялося, В.Омелян анонсував нові обмеження в сполученні з Росією. У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він зазначив, що анонсовані ним обмеження стосуватимуться не лише залізничного пасажирського сполучення, обмеження якого вже анонсувалося ним раніше.

Мінінфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, зокрема припинення пасажирського сполучення.

За словами міністра, Мінінфраструктури не подавало пропозиції щодо обмеження посадки пасажирів на транзитні поїзди до Росії, але ось-ось їх розглянуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА