15:12 20.08.2018

Виконавча служба заблокувала рахунки "Укргазвидобування"

2 хв читати
Виконавча служба заблокувала рахунки "Укргазвидобування"

Державна виконавча служба України заблокувала рахунки АТ "Укргазвидобування" для стягнення 261 млн грн у зв'язку з порушенням ТОВ "Карпатигаз" як оператором за договором спільної діяльності (СД) зобов'язань за договором лізингу перед ТОВ "Центр фінансового лізингу", повідомила прес-служба компанії.

"Таким чином, УГВ продовжує зазнавати збитків від спільної діяльності в рамках договору з ТОВ "Карпатигаз" і Misen Enterprises, що розірвав Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма 11 липня 2018 року", - наголошують у прес-службі.

За її даними, "Центр фінансового лізингу" подав позов солідарно до всіх учасників договору СД, водночас станом на сьогодні заарештовано лише рахунки УГВ.

"Укргазвидобування" здивоване швидкістю прийняття рішень, як з боку суддів, так і з боку Державної виконавчої служби щодо видачі документів, спрямованих на блокування рахунків і стягнення коштів лише щодо одного із учасників договору ", - наголошується в повідомленні.

У компанії звертають увагу, що блокування рахунків ставить під загрозу сплату податків, рентних платежів, заробітної плати співробітникам і зобов'язань перед контрагентами.

Як повідомлялося, Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма ухвалив часткове рішення (partial award) у справі за позовом "Укргазвидобування" до "Карпатигаз" і його акціонеру Misen Enterprises (Швеція) про розірвання договору щодо спільної діяльності (СД).

Суд встановив, що договір СД було порушено з боку Misen (в повному обсязі внесено частку до СД: лише $3,9 млн з $12,5 млн) і з боку "Карпатигаз", який не надав передбачені договором вимірювальні станції.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА