15:18 27.08.2018

Порошенко доручив НВКГ "Зоря-Машпроект" забезпечити нарощування промкооперації для вирішення завдань енергонезалежності

2 хв читати
Порошенко доручив НВКГ "Зоря-Машпроект" забезпечити нарощування промкооперації для вирішення завдань енергонезалежності

Президент Петро Порошенко доручив керівництву ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" (Миколаїв) забезпечити нарощування промкооперації для вирішення завдань енергонезалежності та збільшення Україною власного газовидобутку.

"Нам потрібні нові компресори, які дотискатимуть... свердловини. І ми знаємо, що "Зоря" та інші (українські) виробники можуть їх виробляти", - сказав глава держави під час відвідування в рамках робочої поїздки до Миколаєва в понеділок ДП НВКГ "Зоря -Машпроект" та участі в церемонії запуску на ДП нової газової турбіни потужністю 32 МВт.

З огляду на це П.Порошенко доручив гендиректору підприємства Костянтину Картошкіну спільно з НАК "Нафтогаз" та "Укргазвидобування" в терміновому порядку завершити розробку дожимних компресорів і доповісти йому до кінця року про "графік нових замовлень".

Глава держави нагадав, що скорочення споживання газу та перехід на власний газовидобуток розглядаються ключовими пріоритетами реалізованої стратегії енергонезалежності України. "Порівняно з 2013 роком, споживання газу (в країні-ІФ) скоротилося майже на 30%", - уточнив він.

ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" - відомий в світі розробник і виробник газотурбінного устаткування, монополіст на ринку країн колишнього СРСР у сфері розробки та виробництва газових турбін для кораблів військового флоту. Суттєву частку в структурі портфеля замовлень НВКГ також становить обладнання для потреб енергетики та газотранспортного сектору. Зокрема, "Зоря-Машпроект" є одним із найбільших на території колишнього СРСР виробником і постачальником устаткування для компресорних станцій магістральних газопроводів.

Майже вся продукція НВКГ постачається на експорт. Серед найбільших партнерів - Індія, КНР, Польща, В'єтнам.

Із квітня 2011 року за рішенням уряду України ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА