10:07 28.08.2018

Нафта стабільна в очікуванні даних про запаси в США

2 хв читати
Нафта стабільна в очікуванні даних про запаси в США

Ціни на нафту еталонних марок слабо змінюються під час азійської сесії у вівторок і торгуються на максимумах з липня на очікуваннях скорочення запасів вуглеводнів у США.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $0,05 (0,07%) - до $76,16 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $0,39 (0,51%) - до $76,21 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,05 (0,07%) - до $68,82 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $0,15 (0,22%) - до $68,87 за барель.

Офіційний звіт Міністерства енергетики США про запаси палива в країні буде оприлюднено в середу, а в ніч з вівторка на середу свої дані надасть Американський інститут нафти (API), що збирає інформацію на добровільній основі.

Експерти в середньому прогнозують, що минулого тижня запаси нафти в Штатах скоротилися на 1,5 млн барелів.

Минулого тижня Міненерго США повідомило про зниження нафтових запасів на 5,84 млн барелів.

Водночас новина про підписання нової торговельної угоди між США і Мексикою підвищила оптимізм ринку загалом і збільшила попит на ризикові активи, зокрема сировину.

При цьому головний радник президента США Дональда Трампа з питань економіки Лоуренс Кадлоу в інтерв'ю телеканалу Fox заявив, що Д.Трамп хоче укласти "хорошу угоду" з Канадою, і США також "готують дещо" для ЄС.

"Той факт, що Штати підписали нову угоду з Мексикою, підвищує загальний настрій ринку, - говорить аналітик Kiwoom Securities Ан Є Ха. - Запаси палива в США останнім часом демонструють підвищену волатильність, проте їх зниження минулого тижня дає змогу припустити, що попит усе ще високий".

Тим часом агентство Bloomberg із посиланням на інформовані джерела повідомило, що влада Саудівської Аравії надала держкорпорації Saudi Aramco концесію на розробку вуглеводневих ресурсів країни терміном на 40 років. За словами джерел, цей захід було здійснено в рамках підготовки до IPO компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА