10:33 28.08.2018

Toyota інвестує в Uber $500 млн для розробки самокерованих автомобілів

1 хв читати
Toyota інвестує в Uber $500 млн для розробки самокерованих автомобілів

Японський автомобілебудівний концерн Toyota Motor Corp. інвестує $500 млн в американський сервіс замовлення таксі Uber Technologies Inc., ідеться в прес-релізі Toyota.

Дві компанії мають намір розширити партнерство у сфері самокерованих автомобілів. У рамках співпраці Toyota надасть автомобілі Sienna, які будуть оснащені ПЗ для управління автомобілем без водія Uber і системою Toyota Guardian.

Як пише The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела, в рамках інвестиції вартість Uber оцінено в $72 млрд, що закріплює за компанією статус найдорожчого стартапу в світі.

Виробники автомобілів активно інвестують у технології самокерованих машин і в таксі-сервіси. Все розпочалося у 2016 році, коли General Motors придбала частку в конкурента Uber, американської Lyft Inc., за $500 млн. Toyota в червні оголосила про намір інвестувати в азійську Grab Inc. $1 млрд. Раніше Grab купила азійські активи Uber.

Крім того, великим інвестором у секторі є японський фонд Vision Fund, створений засновником SoftBank Масайосі Соном. Компанія інвестувала в Uber $1,25 млрд, а також придбала майже 20-відсоткову частку в підрозділі GM Cruise.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА