13:11 27.09.2018

Тігіпко досяг попередньої домовленості про придбання суднозаводу "Кузня на Рибальському"

2 хв читати
Тігіпко досяг попередньої домовленості про придбання суднозаводу "Кузня на Рибальському"

Група "ТАС" Сергія Тігіпка досягла попередньої домовленості про придбання ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському"(обидва - Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі групи в четвер.

"На цьому етапі до Антимонопольного комітету України подано заяву щодо можливості придбання акцій ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському". Після отримання дозволу від регулятора сторони мають намір продовжити роботу зі здійснення угоди", - проінформували у прес-службі на офіційний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються. Про плани групи "ТАС" щодо подальшого розвитку підприємства буде повідомлено після отримання рішення від Антимонопольного комітету України", - зазначили у прес-службі.

Як уточнюється у відповіді на запит, попередньої домовленості за угодою про придбання акцій суднобудівного досягнуто за підсумками переговорів між групою "ТАС" і власником ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

"Група "ТАС" активно інвестує в українську економіку і розглядає ті інвестиційні проекти, які відповідають стратегії її довгострокового розвитку", - зазначили у прес-службі.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств судпрому України.

Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ).

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40 мм гранатомет УАГ-40 із вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Завод також бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

У 2016 році уряд надав ПАТ "Ленкузня" право на експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році, з урахуванням перейменування підприємства на ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", його повноваження спецекспортера були продовжені терміном до 1 січня 2021 року.

За даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 рази порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 рази (557, 36%) - до 776,18 млн грн.

Про плани зі зміни власника ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" повідомила 25 вересня прес-служба суднозаводу. Пізніше інформацію про підготовлювану операцію підтвердив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА