16:47 28.09.2018

Фонд під управлінням Horizon Capital став міноритарієм української IТ-компанії Intellias

3 хв читати
Фонд під управлінням Horizon Capital став міноритарієм української IТ-компанії Intellias

Фонд під управлінням Horizon Capital підписав угоду з придбання міноритарної частки в українській IT-компанії Intellias із головним офісом у Львові, яка зі штатом більш ніж 1,100 тис. працівників входить до десятки найбільших на вітчизняному ринку.

"Intellias розширює діяльність у Східній і Центральній Європі за рахунок отримання інвестицій від Horizon Capital", - йдеться в прес-релізі IT-компанії в п'ятницю.

Розмір частки та інші деталі угоди не розголошуються.

Співзасновник і CEO компанії Intellias Віталій Седлер, слова якого наводять у релізі, зазначив, що залучення інвестицій від фонду Horizon Capital важливо для компанії, оскільки вона розширює свою присутність в Україні і за її межами, кількість її працівників з 2013 року зросла більш ніж усемеро.

Згідно з повідомленням, на додаток до головного офісу у Львові та офісів у Києві та Одесі, що вже працюють кілька років, Intellias планує відкрити Центри розробки в Харкові та Івано-Франківську, а в майбутньому - у країнах Центральної та Східної Європи.

"Ми розглядаємо цю інвестицію як початок нового етапу нашого розвитку", - додав співзасновник і голова ради директорів Intellias Михайло Пузраков.

Компанія Intellias заснована у Львові в 2002 році. Станом на 2018 рік вона надає повний комплекс послуг із розробки програмних продуктів, заявляючи про збільшення розміру бізнесу більш ніж удесятеро протягом останніх шести років, однак не уточнюючи інших фінансових показників.

Intellias заснували В.Седлер і М.Пузраков, які продовжують керувати компанією.

Horizon Capital заснована в 2006 році чотирма партнерами, які розпочали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), створеного американським урядом у 1994 році з капіталом $150 млн для України і Молдови. На сьогодні мажоритарієм і головним виконавчим директором Horizon Capital є Олена Кошарна. Офіси копанії розташовані в Києві та Чикаго.

Horizon Capital управляє фондами прямих інвестицій (понад 40 інституціональних інвесторів) з активами понад $800 млн, серед яких WNISEF, EEGF (створений у 2006 році з капіталом $132 млн) і EEGF II (створений у 2008 році з капіталом $370 млн). Кошти цих фондів інвестуються компанією в проекти в Україні, Молдові та Білорусі. Фонди Horizon Capital є одними з найактивніших інвесторів в ІТ-секторі регіону, зокрема, й у такі компанії як Rozetka, Jooble, Ciklum, Tinkoff Credit Systems та інші

Влітку 2016 року через повідомлення Американської урядової організації з фінансування розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation) стало відомо про формування фонду EEGF III (Делавер, США) із заявленим обсягом $150 млн. Він буде орієнтований на середні за розмірами швидкорослі, експортно-орієнтовані компанії в Україні та Молдові з потенціалом виходу в локальні або регіональні ринкові лідери. Передбачається, що фонд здійснюватиме інвестиції шляхом придання міноритарної частки у таких компаніях. Водночас, за необхідності, можливе також надання стартового капіталу, повний викуп компаній або участь у приватизації.

OPIC повідомила про надання EEGF III до $37,5 млн. Через рік IFC з групи Світового банку заявила про готовність вкласти до $15 млн, а Європейський банк реконструкції і розвитку - $30 млн. Крім них, співінвесторами нового фонду виступають Німецький і Голландський банки розвитку (FMO) і WNISEF. Зокрема, FMO двома траншами в червні 2017 року і квітні 2018 роки вклав $17,5 млн в EEGF III Netherlands, L.P.

Згідно з інформацією в SEC на початок липня цього року, обсяг залучених коштів у новий фонд Emerging Europe Growth Fund III, L.P. (Делавер) становив $109,72 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА