12:46 01.10.2018

НБУ і Clearstream узгодили дії щодо приєднання України до системи міжнародного депозитарію

2 хв читати
НБУ і Clearstream узгодили дії щодо приєднання України до системи міжнародного депозитарію

Національний банк України (НБУ) та Clearstream узгодили план дій щодо відкриття доступу іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через міжнародний центральний депозитарій цінних паперів.

Як повідомляється на веб-сайті центробанку, відкриття рахунку міжнародного депозитарію в депозитарії НБУ, або так званого лінку, планується в першому кварталі 2019 року.

Нацбанк очікує, що завдяки наданню доступу іноземним інвесторам до облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) через Clearstream зросте попит на цінні папери України, що підвищить їхню ліквідність і привабливість на міжнародних ринках. Крім того, це сприятиме поліпшенню валютної структури державного боргу та ефективності трансмісійного механізму монетарної політики центробанку, а також подальшому розвитку ринку капіталу України.

"Створення можливості для здійснення операцій із державними цінними паперами в гривні через систему Clearstream є значним кроком у перетворенні України на повноцінного учасника глобального ринку капіталу. Інтеграція України до світової фінансової системи допоможе збільшити приплив іноземного капіталу до української економіки та посилить фінансову стабільність", - наведено в повідомленні слова голови НБУ Якова Смолія.

"Ми раді отримати доступ до українського ринку капіталу через нашого місцевого партнера - НБУ. Це є частиною нашої загальної стратегії в країнах колишнього СНД і Центральної Азії: ми під'єднуємо нові ринки капіталу цього регіону до нашої глобальної мережі. Це підвищує їхню привабливість для міжнародних інвесторів, формуючи ефективне і стабільне розрахунково-клірингове середовище", - прокоментував виконавчий директор Clearstream Banking Філіп Сейлл.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА