13:27 04.10.2018

СБ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2018 році до 3,3%

2 хв читати
СБ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2018 році до 3,3%

Світовий банк (СБ) погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2018 році до 3,3% із 3,5%, повідомив провідний економіст представництва СБ в Україні, Білорусі та Молдові Фарук Кхан у Києві в четвер.

За його словами, в 2019 році СБ очікує зростання ВВП на рівні 3,5%.

Водночас, якщо не буде досягнуто домовленості з Міжнародним валютним фондом, зростання економіки може впасти до 2%, зазначив Ф.Кхан під час презентації нового економічного огляду та макроекономічного прогнозу для України від СБ.

За словами директора СБ у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, прискоренню економічного зростання в 2019-2021 рр. може сприяти реалізація нещодавно затверджених реформ: створення Вищого антикорупційного суду, поліпшення управління держбанками та врегулювання непрацюючих кредитів, а також вжиття низки нових заходів, як-от відкриття ринку землі в країні.

Як зазначила економіст представництва СБ в Україні Анастасія Головач під час презентації економічного огляду, СБ наполягає на необхідності прийняття реалістичного бюджету в максимально стислі терміни, при цьому позитивно оцінює поданий до парламенту проект бюджету на 2019 рік.

"Зокрема, дуже важливо не перевищувати вже оголошений показник збільшення мінімальної зарплати на 2019 рік, що становить 12%", - зазначила вона.

Серед фіскальних ризиків бюджету на 2019 рік СБ називає можливу заміну податку на прибуток податком на виведений капітал, додала А.Головач.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА