15:42 10.10.2018

Росія знищує кримські виноградники Судацької долини - МінТОТ

2 хв читати
Росія знищує кримські виноградники Судацької долини - МінТОТ

 Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) заявляє, що Росія знищує виноградники Судацької долини на південно-східному узбережжі окупованого Кримського півострова.

"Дії окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя ставлять під загрозу існування виноробної галузі на Кримському півострові", - йдеться в повідомленні прес-служби МінТОТ у середу.

Зазначається, що за результатами спеціальної обробки даних з відкритих джерел та космічних знімків виявлено занепад виноградарства та знищення виноградників на території Судацької долини.

Згідно з повідомленням міністерства, станом на 2012 рік площа виноградників Судацької долини становила 743,9 га. Після анексії Криму площа виноградників різко скоротилася на 46% і нині становить 397,8 га.

Причинами цього є залісення виноградників (заросли деревами та кущами) -17,4 га; занедбані ділянки (не обробляються) - 17,6 га; викорчувано виноградників - 59,4 га; прорідження (зменшилася кількість кущів винограду) - 251,7 га.

"Одними з основних чинників погіршення ситуації є незаконні дії окупаційної влади на території АР Крим, зокрема це: незаконне відчуження земель, будівництво об’єктів інфраструктури та прокладення доріг на території виноградників, низький контроль окупаційної влади за землевпорядкуванням", - вважають у МінТОТ.

Також у міністерстві відзначають загальну динаміку скорочення площ плодоносних виноградників у Криму за час окупації півострова. Станом на 1 січня 2013 року їх площа становила 20,5 тис. га, а у 2017 році - 14,1 тис. га, що на 30% менше.

"Дії РФ у цьому контексті свідчать про те, що держава-окупант не зацікавлена в розвитку АР Крим з її природним потенціалом, а її безвідповідальність призводить до незворотної шкоди навколишньому середовищу та збитків для цивільного населення, що проживає на цій території", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА