15:51 10.10.2018

"Укртрансгаз" підписав контракт із "Зоря-Машпроект" на реконструкцію КС "Яготин" за 2,25 млрд грн

2 хв читати
"Укртрансгаз" підписав контракт із "Зоря-Машпроект" на реконструкцію КС "Яготин" за 2,25 млрд грн

 АТ "Укртрансгаз" (УТГ) у середу підписало договір з ДП НВКГ "Зоря-Машпроект" на реконструкцію компресорної станції (КС) "Яготин" вартістю 2 млрд 248,05 млн грн (з ПДВ), йдеться в оголошенні на Prozorro.

За даними прес-служби УТГ, згідно з проектом реконструкції передбачається до 2021 року будівництво "під ключ" нового компресорного цеху на промисловому майданчику КС "Яготин" зі встановленням чотирьох газоперекачувальних агрегатів (ГПА) потужністю 16 МВт кожен, а також будівництво інженерної інфраструктури.

Як повідомлялося, заявки на участь в тендері "Укртрансгазу" на реконструкцію КС "Яготин" очікуваною вартістю до 2,466 млрд грн подали три компанії: ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання", ДП НВКГ "Зоря-Машпроект" і ПрАТ "Будівельна асоціація Інтербудмонтаж".

"Укртрансгаз" визначив КС "Яготин" одним із пріоритетних об'єктів для модернізації. Ця станція відіграє головну роль у транспортуванні газу власного видобутку з газопромислових управлінь "Шебелинкагазвидобування" та "Полтавагазвидобування", бере участь у процесі закачування газу до ПСГ. КС компримірує (стискає) газ для його подальшого транспортування магістральними газопроводами "Шебелинка - Диканька - Київ", "Шебелинка - Полтава - Київ", "Єфремівка - Диканька - Київ". Навіть за нульового транзиту російського газу територією України цей об'єкт залишиться затребуваним.

Переможець тендера має забезпечити проектно-вишукувальні роботи, виконати поставку обладнання, провести будівельно-монтажні роботи і спільно з замовником ввести об'єкт в експлуатацію.

В "Укртрансгазі" наголошують, що застосування EPC-контракту надасть можливість не прив'язуватися до конкретного виробника устаткування на етапі тендера, забезпечити розширення конкуренції в рамках проекту. Одним з головних додаткових критеріїв оцінки є ККД обладнання, передбаченого в тендерних пропозиціях учасників. Цей параметр характеризує рівень витрат паливного газу на модернізованій КС "Яготин".

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА