23:01 11.10.2018

НБУ вніс до інспекційної перевірки банків оцінку операційного ризику

1 хв читати
НБУ вніс до інспекційної перевірки банків оцінку операційного ризику

Національний банк України (НБУ) в рамках упровадження ризикорієнтованого підходу під час проведення інспекційних перевірок банків доповнив рейтингову систему (CAMELSO) оцінкою операційного ризику банків, повідомляється на сайті центробанку.

Отже, рейтингова система оцінюватиме ризики банків за такими компонентами: адекватність капіталу (С), якість активів (A), менеджмент і корпоративне управління (M), доходи банків (E), ліквідність (L), чутливість до ринкових ризиків (S), а також операційний ризик (O).

Крім цього, регулятор актуалізував критерії оцінок.

"CAMELSO дає банкам і регулятору бачення комплексної оцінки, під час якої підлягають аналізу всі напрями діяльності й істотні ризики банку, а особлива увага приділяється корпоративному управлінню і системам управління ризиками та внутрішньому контролю. Результати інспектування за рейтинговою системою CAMELSO Національний банк інтегрує в систему наглядових перевірок і оцінки (Supervisory Review and Evaluation process, SREP)", - наголошує НБУ.

Регулятор також уточнив, що загалом за 9 місяців 2018 року департамент виїзних перевірок банків здійснив 18 планових і 12 позапланових перевірок банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА