10:33 12.10.2018

Обшуки правоохоронними органами на фондових біржах потребують серйозних підстав - голова НКЦПФР

1 хв читати
Обшуки правоохоронними органами на фондових біржах потребують серйозних підстав - голова НКЦПФР

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБРФ) Тимур Хромаєв нагадує про важливу роль фондових бірж в інфраструктурі фінансової системи країни та наголошує, що проведення на них обшуків потребує серйозних підстав.

"Дуже здивований обшуками правоохоронних органів саме фондових бірж! Біржі визначені як суб'єкти критичної інфраструктури держави, і їх діяльність регламентується фінансовим законодавством, та мають вплив на фінансову стабільність країни. Використання таких засобів слідства повинно мати дуже тверде підґрунтя!", - написав він у Facebook.

Як повідомлялося, співробітники Служби безпеки України (СБУ) задокументували факти відмивання доходів, одержаних нелегальним шляхом через використання низки українських фондових бірж, і провели 11 жовтня слідчі дії в офісах фондових бірж та місцях проживання їхніх посадових осіб.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017-2018 років посадові особи бірж через деяких підконтрольних торговців цінними паперами, представників банківських установ організували механізм легалізації незаконних доходів і виведення коштів за кордон.

За даними СБУ, загальна сума легалізованих зловмисниками коштів становить понад 100 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА