17:36 01.11.2018

Меркель заявляє, що розглядає "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзитної ролі України

2 хв читати
Меркель заявляє, що розглядає "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзитної ролі України

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що розглядає проект "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзиту газу територією України після 2019 року.

"Нам відомо, що Україна відхиляє проект. Я менш критично розглядаю цей проект і виступаю за те, щоб були гарантії в України, щоб Україна зберегла свою транзитну роль", - сказала вона на зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм і главами парламентських фракцій і груп у четвер у Києві.

Вона зазначила, що переговори щодо "Північного потоку-2" ведуться і з Росією, і з Єврокомісією. "Йдеться про створення транзитного договору. Ми хочемо, щоб Україна залишилася важливою транзитною країною", - наголосила А.Меркель.

Канцлер зазначила, що крім "Північного потоку" є ще "Турецький потік". "Отже, газові потоки розширюються з боку Росії до Європейського Союзу, але це не означає, що ми хочемо відкинути транзитну роль України. Я думаю, що доходи від транзиту газу є надзвичайно важливими для бюджету України", - сказала вона.

А.Меркель наголосила, що стратегічну думку України в питанні "Північного потоку-2" Берлін "дуже серйозно сприймає". "Ми хочемо бачити Україну партнером з транзиту", - зауважила вона.

Перед цим голова Верховної Ради А.Парубій під час зустрічі закликав А.Меркель більш детально вивчити аргументи України проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

"Будівництво "Північного потоку-2" може внести розбалансованість і ризик для безпеки не лише України, але й всього європейського простору. І це позиція українського парламенту. Я просив би, щоб більш детально було вивчено аргументи української сторони", - сказав А.Парубій під час зустрічі з А.Меркель у четвер у Києві.

При цьому спікер закликав підтримати позицію українського парламенту щодо "Північному потоку-2".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА